Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σήμερα η ετυμηγορία των δικαστών για τα «μαύρα ταμεία» της Siemens

Η δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για τη σύμβαση 8002 μεταξύ Siemens και ΟΤΕ, φθάνει σήμερα στην ολοκλήρωσή της με την ετυμηγορία των δικαστών.

Σήμερα η ετυμηγορία των δικαστών για τα «μαύρα ταμεία» της Siemens

Η "ώρα της κρίσης" σήμερα για την υπόθεση των "μαύρων ταμείων" της Siemens από τα οποία εκτιμάται οτι περίπου 100 εκατ. ευρώ κατέληξαν ως " μίζες" στην Ελλάδα.

Μετα απο τρία χρόνια ακροαματικής διαδικασίας το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αναμένεται σήμερα να ανακοινώσει την απόφασή του για τους συνολικά 54 κατηγορούμενους στην υπόθεση.

Μεταξύ αυτών, οι απόντες από τη διαδικασία Μιχάλης Χριστοφοράκος και Χρήστος Γκαραβέλας (πρωην οικονομικός διευθυντής της εταιρείας), καθώς ο μεν πρώτος με απόφαση του Συνταγματικού δικαστηρίου της Γερμανίας δεν εκδόθηκε στην Ελλάδα , ενώ ο δεύτερος διαφεύγει τα τελευταία 12 χρόνια.

Τον περασμένο Ιούλιο , η εισαγγελέας του δικαστηρίου είχε ζητήσει την ενοχή 22 εκ των 54 κατηγορούμενων για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Ως προς το αδίκημα της δωροδοκίας υπαλλήλων του ΟΤΕ , η εισαγγελέας είχε υποστηρίξει οτι έχει παραγραφεί λόγω των αλλαγών στον Ποινικό Κώδικα που το είχαν μετατρέψει από κακούργημα σε πλημμέλημα.

Για τον Θεόδωρο Τσουκάτο , η εισαγγελέας έκρινε ότι δεν αποδείχθηκε ότι τέλεσε το αδίκημα της συνέργειας σε δωροδοκία υπαλλήλων του ΟΤΕ που του αποδίδεται καθώς, κατά την ίδια, τα χρήματα είτε τα πήρε ο ίδιος, είτε κατέληξαν σε άλλο τρίτο πρόσωπο και όχι σε υπαλλήλους του ΟΤΕ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v