Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αλ. Κούγιας: Γέννημα του Πατέρα το Koriopolis

Η παράγκα-εγκληματική οργάνωση ξεκίνησε από το 1996, υποστήριξε ο ποινικολόγος και πρόεδρος της ΠΑΕ Λάρισας. Απειλητικά μηνύματα κατήγγειλε ο εισαγελέας.

Αλ. Κούγιας: Γέννημα του Πατέρα το Koriopolis

Εκτη ημέρα των καταθέσεων των μαρτύρων στην πολύκροτη υπόθεση των στημένων αγώνων του ελληνικού ποδοσφαίρου, με κατηγορούμενο τον Βαγγέλη Μαρινάκη κι άλλους 27.

Κατά τη σημερινή διαδικασία ολοκληρώθηκε η κατάθεση του Πέτρου Κωνσταντινέα, ενώ στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε και ο πρόεδρος της ΑΕΛ Αλέξης Κούγιας, ο οποίος προέβη σε αποκαλύψεις. Μάλιστα η δίκη διεκόπη καθώς ο πρόεδρος εξανέστη λόγω συνομιλιών που είχε ο κ. Κούγιας με κατηγορουμένους.

Τι είπε στην κατάθεσή του ο Αλέξης Κούγιας

Πρόεδρος: Μιλάτε στην κατάθεσή σας για Εγκληματική Οργάνωση.

Κούγιας: Μέχρι το 1996, η διοίκηση της ΕΠΟ ήταν απόρροια του ποιο κόμμα ήταν στην κυβέρνηση. Οι εκλογές της ΕΠΟ ποτέ δεν ήταν καθαρές, ελέγχοντας τη διοίκηση της ΕΠΟ, ελέγχεις και τη διαιτησία. Το Koriopolis είναι γέννημα του Πατέρα. Πρέπει να ακουστούν αλήθειες, σας το λέω ευθέως. Αν θέλετε να προστατέψετε κάποιον, να μου το πείτε.

Εισαγγελέας: Αντιλαμβάνεστε αυτό που λέτε;

Κούγιας: Ναι, το αντιλαμβάνομαι. Αφήστε με να πω αυτά που θέλω. Αν δεν σας τα πω, δεν θα καταλάβετε τίποτα. Κι εσείς και εγώ σε αυτή τη διαδικασία έχουμε χρησιμοποιηθεί.

Πρόεδρος: Υπάρχουν κάποιοι κατηγορούμενοι.

Κούγιας: Πρέπει να καταλάβετε πώς έγιναν κατηγορούμενοι. Ο ανακριτής Ανδρεάδης ήταν προκατειλημμένος. Υπάρχει ένα πρόσωπο, ο Πατέρας, τον έδιωξαν κλωτσηδόν γιατί έκανε κακή διαχείριση. Ηταν φίλος από μικρός με τον Μαρινάκη και για να τους εκδικηθεί που τον έδιωξαν, άρχισε να υποκλέπτει τηλεφωνικές συνομιλίες. Αποφάσισε να ενεργοποιήσει την Εισαγγελέα και μένα, με κάλεσε και μου έδωσε δύο κασέτες, με συνομιλίες που είχαν υποκλαπεί. Εγώ τις έδωσα στην Εισαγγελέα. Κάθε εβδομάδα, ο Παπαδόπουλος παίρνει ένα πούλμαν και λεφτά και πηγαίνει σε εκλογές των Ενώσεων, με σκοπό να συνεχίσει ό,τι είχε γίνει το 1996. Είχαμε αποφασίσει μαζί με Πατέρα, Αλαφούζο, Θωμαΐδη, Τριανταφυλλόπουλο, τους οποίους ο Πατέρας είχε υποχείριά του, να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα. Θέλαμε να αποκαλύψουμε αλήθειες, οι οποίες όμως, δεν ήταν η απόλυτη αλήθεια. Αν δεν σας πω ποιος είναι ο Σάββας, μετά θα φτάσω στους κατηγορούμενους. Και αυτά που είχα πει, και αυτά που θα πω τώρα, είναι αλήθειες. Εκείνη την περίοδο στόχος του Αλαφούζου ήταν ο Μαρινάκης. Με πήρε τηλέφωνο ο Πατέρας και μου είπε, "έλα να δεις ποιοι σε στήνουν". Από τις κασέτες κατάλαβα ότι είχα στα χέρια μου το σύστημα. Πήγα στη Ράικου. Φαίνονταν ότι Μπέος και Τσακογιάννης μπορούσαν να βάζουν όποιον διαιτητή ήθελαν. 

»Στην πρώτη κατάθεσή μου στον Κορέα, είπα αυτά που είχα ζήσει. Δεν έχω κάτι που να ξέρω για τον Κουρίδη. Αυτή η παράγκα-εγκληματική οργάνωση ξεκίνησε από το 1996. Ηταν ο Παπανικολάου και ο Υφαντής που ουσιαστικά διοικούσαν την ΕΠΟ. Είπα ότι αφού παρέμειναν από το 1996, ήταν η διοικητική ομάδα. Ο Χατζηαποστόλου μαζί με τον Σάββα με κάλεσαν σε ραντεβού και μου είπαν ότι ο Παπανικολάου, ο Υφαντής και ο Σταθόπουλος ήταν η ηγετική ομάδα της ΕΠΟ. Οι πρόεδροι των ΕΠΣ ενδιαφέρονται να προωθήσουν τους διαιτητές.

Πρόεδρος: Το έχουμε ακούσει πολλές φορές αυτό.

Κούγιας: Να προωθήσουν τους διαιτητές και να τους ελέγχουν. Θωμάς Μητρόπουλος και οι συνεργάτες τους ακόμη βρίσκονται στο παρασκήνιο. Από το 2003 και μετά έχω πληρώσει 800.000 ευρώ σε πρόστιμα για κρίσεις μου για τους διαιτητές. Τα λάθη των διαιτητών θεωρούσα ότι ήταν σκόπιμα, κρίση μου ήταν αυτό. Είπα ότι αυτοί, επειδή είναι τόσα χρόνια στην ΕΠΟ, κατά την κρίση μου είναι η ηγετική ομάδα.

Οι δηλώσεις του εισαγγελέα

Εν τω μεταξύ προηγουμένως, με την ολοκλήρωση της κατάθεσης Κωνσταντινέα, τον λόγο πήρε ο εισαγγελέας της έδρας Χαράλαμπος Λακαφώσης, ο οποίος αναφέρθηκε σε απειλητικά μηνύματα προς τον Κωνσταντινέα αλλά και προς τον ίδιο.

«Είναι ένα σοβαρό θέμα, με αφορμή δημοσιεύματα ότι υπήρξαν μεμονωμένα περιστατικά ηλεκτρονικών μηνυμάτων, όπου στα σχόλια, διατυπώθηκαν απειλές προς το πρόσωπο του μάρτυρα. Αναζήτησα τα σχόλια για να πάρω μια γνώση. Ένα από τα σχόλια αναφέρει «κι εσύ εισαγγελέα, στοπ». Δεν το εκλαμβάνω σοβαρό. Απευθύνουν απειλές και δημιουργείται θέμα γιατί αυτές οι απειλές, έστω και από νεαρούς, που αργότερα γίνονται χούλιγκαν. Είναι πρωτόγνωρο, δεν έχω ξαναδεί τέτοια δημόσια απειλή, έστω και αν δεν είναι σοβαρή. Αναζήτησα επίσημη αντίδραση φορέων που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο. Κανείς δεν τις αποδοκίμασε, όσο σοβαρές και αν είναι… Θα έπρεπε να έχουν αντιδράσει… Με όση κομψότητα μπορώ να πω, ότι όποιος πιστεύει ότι μπορεί να απειληθεί το δικαστήριο, είναι μακριά νυχτωμένος. Είναι προφανές ότι δεν έχουν καμία σχέση με άνθρωπο της δίκης, δεν το συζητώ καν. Είναι αναρτημένα στο δίκτυο αυτές οι απειλές. Υπήρξαν τηλεοπτικές εκπομπές. Δεν μπορεί ένας μάρτυρας ή ένας εισαγγελέας να απειλείται εν μέσω δίκης».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v