Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και ΜΑΤ στη Μυτιλήνη

Στις συγκρούσεις στην περιοχή Διαβολόρεμα και στις επιταγμένες εκτάσεις, Καβακλή και Καράβα, έχουν τραυματιστεί 43 αστυνομικοί και δέκα πολίτες.

Συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και ΜΑΤ στη Μυτιλήνη

Συγκρούσεις σημειώθηκαν έξω από το στρατόπεδο Κυριαζή στην περιοχή Παγανής, στην έξοδο της Μυτιλήνης προς το κεντρικό νησί. Στο στρατόπεδο αυτό λειτουργούν πολλές εν ενεργεία στρατιωτικές μονάδες και, όπως φαίνεται, χρησιμοποιήθηκε για την ασφαλή διαμονή διμοιριών ΜΑΤ, που επέστρεφαν από τις θέσεις όπου διαδραματίστηκαν επεισόδια στην περιοχή του Διαβολορέματος.

Όταν πολίτες που επέστρεφαν από τις διαδηλώσεις αντιλήφθηκαν το γεγονός αυτό, πολιόρκησαν το στρατόπεδο. Ο αριθμός των διαδηλωτών μεγάλωνε όσο περνούσε η ώρα, και σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, έφτασε τις 2.000 περί τις 8 το απόγευμα. Τότε, και από την πίεση των συγκεντρωμένων που είχαν ανάψει και φωτιές, υποχώρησε η πόρτα της πύλης και επιχειρήθηκε είσοδος των διαδηλωτών μέσα στο στρατόπεδο. Τότε επενέβησαν οι διμοιρίες των ΜΑΤ που βρίσκονταν μέσα στο στρατόπεδο, και με τη χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης, αλλά και ρίψεις νερού με το όχημα τύπου «Άτλας», απομάκρυναν τους διαδηλωτές.

Κατά τις συγκρούσεις, προκλήθηκε πυρκαγιά σε δασική έκταση έξω από το στρατόπεδο του στρατιωτικού σχηματισμού που βρίσκεται στην απέναντι πλευρά του δρόμου. Αυτή τη στιγμή, μεγάλος όγκος των διαδηλωτών έχει αποχωρήσει, ενώ σε απόσταση περί τα 1.500 μέτρα από την είσοδο του στρατοπέδου, διμοιρίες των ΜΑΤ συγκρούονται με μικρές ομάδες νεαρών που επιχειρούν να προσεγγίσουν ξανά το στρατόπεδο

Μία σύλληψη, ένας αναζητούμενος και 11 προσαγωγές για την εισβολή στο ξενοδοχείο των ΜΑΤ στη Χίο

Μία σύλληψη και 11 προσαγωγές έχουν γίνει μέχρι στιγμής από την Αστυνομία στη Χίο, μετά την εισβολή στο ξενοδοχείο που μένουν αστυνομικοί των ΜΑΤ κατοίκων που διαμαρτύρονται για την κατασκευή κλειστών δομών για μετανάστες/πρόσφυγες.

Όπως έγινε γνωστό από την ΕΛΑΣ συλληφθείς είναι ένας 27χρονος, που φέρεται ότι είχε ενεργή συμμετοχή στην επίθεση εναντίον των αστυνομικών, ενώ έχει τακτοποιηθεί ένα ακόμα άτομο και αναζητείται.

Κατά τη διάρκεια της εισβολής, σύμφωνα με την αστυνομία, τραυματίστηκαν εννέα αστυνομικοί. 

Οπως μεταδίδει η ιστοσελίδα Αλήθεια οι πολίτες ήταν εκτός ελέγχου, εισέβαλαν στο ξενοδοχείο και στα δωμάτια που κοιμόντουσαν οι αστυνομικοί. Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν τραυματιστεί 3 αστυνομικοί, ενώ με επέμβαση αξιωματούχου στη Δ/νση Αστυνομίας Χίου τα πνεύματα αυτήν την ώρα φαίνεται ότι έχουν ηρεμήσει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v