Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πρώτος θάνατος από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα

Ο 66χρονος, πρώτος νεκρός από τον κορωνοϊό. Είχε εισαχθεί την Καθαρά Δευτέρα σε θάλαμο αρνητικής πίεσης του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ρίου. Από το πρωί της 10ης Μαρτίου είχε παρουσιάσει σημαντική επιδείνωση.

Πρώτος θάνατος από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα

Την τελευταία του πνοή άφησε τα ξημερώματα της Πέμπτης, στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου, ο 66χρονος που νοσηλευόταν με COVID-19. Όπως έγινε γνωστό, ο ασθενής έχασε τη μάχη για τη ζωή, έπειτα από δέκα μέρες νοσηλείας.

Οπως θυμίζει το www.iatronet.gr, o 66χρονος είχε εισαχθεί την Καθαρά Δευτέρα σε θάλαμο αρνητικής πίεσης του νοσοκομείου. Είχε εκδηλώσει συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού, έπειτα από ταξίδι στο Ισραήλ και στην Αίγυπτο. Η κατάστασή του επιδεινώθηκε γρήγορα, διασωληνώθηκε, ενώ την Τρίτη ανακοινώθηκε πως βρισκόταν σε κρίσιμη κατάσταση. Στο ίδιο νοσοκομείο έχει εισαχθεί και η σύζυγός του, η οποία έχει επίσης προσβληθεί από τον κορωνοϊό.

Στην περίπτωση του 66χρονου αναφέρθηκε την Τετάρτη το προεδρείο της Ομοσπονδίας νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ), κάνοντας λόγο για κακούς χειρισμούς από την πλευρά του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Οι γιατροί κατήγγειλαν πως ο ΕΟΔΥ αρχικά απαντούσε αρνητικά στο αίτημα των γιατρών να ελεγχθεί για κορωνοϊό και τελικά μόνο μετά από επιμονή τους έγιναν εξετάσεις, στις οποίες βρέθηκε θετικός.

H ανακοίνωση

Τα ξημερώματα της Πέμπτης ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Υγείας τα εξής:

«Ανακοινώνεται ο πρώτος θάνατος από το νέο κορωνοϊό SARS-CoV-2 στη χώρα μας. Πρόκειται για 66χρονο Έλληνα πολίτη, με υποκείμενα νοσήματα, ο οποίος εισήχθη στη Μονάδα Αρνητικής Πίεσης του ΠΓΝ Πατρών στις 2 Μαρτίου 2020 και διασωληνώθηκε στις 6 Μαρτίου 2020. Το πρωί της 10ης Μαρτίου, ο ασθενής παρουσίασε σημαντική επιδείνωση, που εξελίχθηκε σε πολυοργανική ανεπάρκεια και κατέληξε, πάρα τις γενόμενες θεραπευτικές παρεμβάσεις, στις 12 Μαρτίου 2020 στις 03:15».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v