Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παράταση πιστοποιητικών για μεταχειρισμένα οχήματα

Τα ΚΤΕΟ αποδέχονται ως ισχύοντα και για επτά μήνες ακόμη τα Πιστοποιητικά Τεχνικού Ελέγχου που προέρχονται από τρεις χώρες και έχουν λήξει στο χρονικό διάστημα μεταξύ της 1ης Φεβρουαρίου 2020 και της 31ης Αυγούστου 2020.

Παράταση πιστοποιητικών για μεταχειρισμένα οχήματα

Παρατείνεται η ισχύς των Πιστοποιητικών Τεχνικού Ελέγχου στα μεταχειρισμένα οχήματα που ταξινομούνται από την Αυστρία, την Κύπρο και τη Σουηδία, με εγκύκλιο που υπέγραψε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Οι συγκεκριμένες τρεις χώρες έκαναν χρήση του Κανονισμού (ΕE) 2020/698 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 25ης Μαΐου 2020, που προβλέπει μεταξύ άλλων παράταση της ισχύος των Πιστοποιητικών Τεχνικού Ελέγχου που εκδίδουν οι υπηρεσίες τους για επτά (7) μήνες από την λήξη εκάστου. Επίσης, αποδέχτηκαν επτάμηνη παράταση της προθεσμίας για τη διενέργεια του πρώτου ελέγχου, εφόσον ο έλεγχος αυτός δεν πραγματοποιείται εντός των προαναφερόμενων ημερομηνιών.

Κατόπιν τούτου, οι Υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών των Περιφερειών της Ελλάδας, κατά την ταξινόμηση μεταχειρισμένων επιβατηγών οχημάτων πρέπει να αποδέχονται τα Πιστοποιητικά Τεχνικού Ελέγχου της Αυστρίας, Κύπρου και Σουηδίας που λήγουν από 1-2-2020 έως και 31-8-2020 και μέχρι επτά (7) μήνες μετά τη λήξη εκάστου.

Παράδειγμα: Πιστοποιητικό τεχνικού ελέγχου οχήματος ταξινομημένου στην Αυστρία με ημερομηνία λήξης 1-2-2020 γίνεται δεκτό για ταξινόμηση μέχρι 1-9-2020.

Τα ΚΤΕΟ αποδέχονται ως ισχύοντα και για επτά (7) μήνες ακόμη τα Πιστοποιητικά Τεχνικού Ελέγχου που προέρχονται από τις χώρες αυτές και έχουν λήξει στο χρονικό διάστημα μεταξύ της 1ης Φεβρουαρίου 2020 και της 31ης Αυγούστου 2020.

Οι ελεγκτικές και λοιπές Ανεξάρτητες αρχές που είναι υπεύθυνες για τον έλεγχο της νομιμότητας και την ασφάλεια της κυκλοφορίας των οχημάτων να μην προχωρήσουν στην επιβολή διοικητικών κυρώσεων προς τους πολίτες -οδηγούς των οχημάτων των χωρών αυτών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v