«Χαστούκι» Μαρινάκη για τη λίστα Πέτσα: Επιστρέφει τα λεφτά!

Για «αμφισβητούμενες διαδικασίες και διανομές» κάνει λόγο ο όμιλος της ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ γνωστοποιώντας την απόφαση να επιστρέψει τα χρήματα που έλαβε από την καμπάνια «Μένουμε Σπίτι». Παρότι ευνοημένος αποστασιοποιείται από «τη μέθοδο, τα μέτρα και τα σταθμά διανομής των διαφημιστικών κονδυλίων».

«Χαστούκι» Μαρινάκη για τη λίστα Πέτσα: Επιστρέφει τα λεφτά!

Το σύνολο των χρημάτων που έλαβε από την κυβέρνηση δηλώνει πως επέστρεψε ο όμιλος ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ του Βαγγέλη Μαρινάκη (MEGA, ΒΗΜΑ, ΤΑ ΝΕΑ κ.τλ.). Πρόκειται για έναν από τους ομίλους που χαρακτηρίστηκε από τους πλέον ευνοημένους σε ότι αφορά τη διανομή των χρημάτων του προγράμματος, συνολικού ύψους 20 εκατ. ευρώ.

Στην ανακοίνωση του ο όμιλος αφήνει σαφείς αιχμές για τον τρόπο διανομής των κονδυλίων αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «δεν συντασσόμεθα με τη μέθοδο, τα μέτρα και τα σταθμά διανομής των διαφημιστικών κονδυλίων της καμπάνιας 'Μένουμε στο σπίτι'». Μάλιστα κάνει αναφορά σε «αμφισβητούμενες διαδικασίες και διανομές» οι οποίες οδήγησαν στην απόφαση να επιστραφεί το σύνολο του ποσού που εισπράχθηκε.

Η ανακοίνωση

Τα έντυπα, τα ψηφιακά μέσα και οι τηλεοπτικοί σταθμοί του ομίλου AΛΤΕΡ ΕΓΚΟ από τις αρχές του περασμένου Ιανουαρίου, από την εμφάνιση δηλαδή της πανδημίας και της παρεπόμενης υγειονομικής κρίσης, πολύ πριν αναληφθούν οι όποιες κυβερνητικές πρωτοβουλίες, είχαν τοποθετηθεί και προειδοποιήσει έγκαιρα την κοινή γνώμη για τους κινδύνους που απορρέουν από την διασπορά του ιού.

Αναλυτικά ρεπορτάζ, επιστημονικές καταγραφές, έρευνες, συνεντεύξεις ειδικών επιδημιολόγων και πλήθος σχετικών άρθρων και εκπομπών φιλοξενήθηκαν στις εφημερίδες μας, στις ιστοσελίδες και στους τηλεοπτικούς μας σταθμούς, με μόνο γνώμονα την ορθή και έγκαιρη ενημέρωση των πολιτών. Και χωρίς βεβαίως καμία προσδοκία κρατικών ή άλλων διαφημιστικών εσόδων.

Αυτή ήταν η υποχρέωσή μας, αυτήν εκπληρώσαμε και με γνώμονα την προστασία της υγείας των πολιτών θα συνεχίσουμε ενημερώνουμε την κοινή γνώμη, καθώς η υγειονομική κρίση εξελίσσεται και συνεχίζει να απειλεί τη χώρα μας.

Επειδή δεν συντασσόμεθα με τη μέθοδο, τα μέτρα και τα σταθμά διανομής των διαφημιστικών κονδυλίων της καμπάνιας «Μένουμε στο σπίτι» και επιπροσθέτως, επειδή θέλουμε να δηλώσουμε με ευθύ και καθαρό τρόπο την ανεξαρτησία μας από κρατικούς πόρους και αμφισβητούμενες διαδικασίες και διανομές, επιστρέψαμε από το μεσημέρι της 8ης Ιουλίου – τα ποσά που προέκυψαν για τον όμιλό μας από τις σχετικές κρατικές διαφημίσεις.

Προτρέπουμε δε την κυβέρνηση να διαθέσει το επιστραφέν ποσό στις οικογένειες των άνεργων εργαζομένων στα ΜΜΕ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v