Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αλλαγή πορείας για το Oruc Reis

Κινείται αργά με ταχύτητα 4 κόμβων και ποντισμένα καλώδια. Γύρω του βρίσκονται τουρκικά πολεμικά πλοία. Οι κυβερνήτες τους λένε στα ελληνικά πολεμικά που τους καλούν να φύγουν ότι είναι σε «τουρκική υφαλοκρηπίδα».

Αλλαγή πορείας για το Oruc Reis

Εχοντας φτάσει στο δυτικότερο σημείο της περιοχής που είχε δεσμευτεί με την τουρκική Navtex, στα όρια του 28ου μεσημβρινού το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis άλλαξε πορεία, δηλαδή κοντά στον 28ο μεσημβρινό άλλαξε ρότα, και κατευθύνεται πλέον ανατολικά. 

Κινείται αργά με ταχύτητα 4 κόμβων και ποντισμένα καλώδια. Γύρω του βρίσκονται τουρκικά πολεμικά πλοία.

Εν τω μεταξύ τη χθεσινή νύχτα άλλαξε τακτική η Άγκυρα. Στα μηνύματα που εκπέμπουν διαρκώς οι ελληνικές φρεγάτες ότι πρέπει να αποχωρήσουν το ερευνητικό σκάφος «Oruc Reis» και τα συνοδευτικά τουρκικά πλοία από την ελληνική υφαλοκρηπίδα, οι κυβερνήτες των τουρκικών φρεγατών, σπάζοντας τη σιγή ασυρμάτου, απαντούν ότι βρίσκονται εντός της «τουρκικής υφαλοκρηπίδας».

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κυβερνήτες των τουρκικών πλοίων απαντούν στους Έλληνες κυβερνήτες ότι δεν πλέουν εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας αλλά «εντός της τουρκικής ΑΟΖ». Άρα θα πρέπει εκείνοι να εξέλθουν από την «τουρκική ΑΟΖ», όπως λένε χαρακτηριστικά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v