Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συγχωνεύονται Εισαγγελία Διαφθοράς και Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος

Για το σχέδιο φέρεται να υπάρχει εισήγηση της Διαρκούς Επιστημονικής Επιτροπής για την παρακολούθηση των αποτελεσμάτων του νέου Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Συγχωνεύονται Εισαγγελία Διαφθοράς και Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος

Προς συγχώνευση βαίνουν οι Εισαγγελίες Διαφθοράς και Οικονομικού Εγκλήματος βάσει νομοθετικής ρύθμισης που προωθεί το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διάταξη θα περιλαμβάνει αλλαγές σε νευραλγικές εισαγγελίες, ενώ πιθανότατα θα προβλέπει και συγχώνευση των Εισαγγελιών Διαφθοράς και Οικονομικού Εγκλήματος.

Η εν λόγω μεταβολή , περάν από προγραμματική δέσμευση του υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα, αποτελούσε και πάγιο αίτημα των δικαστικών Ενώσεων και -εφόσον βεβαίως υλοποιηθεί- ,ανεξαρτήτως των ποινικών εκκρεμοτήτων της, θα οδηγηθεί «εκτός», δια της κατάργησης της θέσης της, η Εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη η οποία διώκεται για τους χειρισμούς της στην υπόθεση της Novartis.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν εξαγγελθεί από τη κυβέρνηση, η συγχώνευση των δύο εισαγγελιών θα συμβάλλει στην αντιμετώπιση της διαφθοράς και του οικονομικού εγκλήματος, ενώ ίδια άποψη φαίνεται να έχει και η Διαρκής Επιστημονική Επιτροπή για την παρακολούθηση των αποτελεσμάτων του νέου Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας που λειτουργεί στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Εφόσον γίνει η συγχώνευση των δύο νευραλγικών εισαγγελιών, ως επικρατέστερος για επικεφαλής της νέας , ενοποιημένης Εισαγγελίας, φέρεται να είναι ο νυν επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελέας Χ. Μπαρδάκης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v