Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καλείται να απολογηθεί για τα στημένα ματς ο Βαγγέλης Μαρινάκης, επικαλείται τον κορωνοϊό

Δύο προβλήματα επικαλείται ο δικηγόρος του, σε ό,τι αφορά την αυτοπρόσωπη παρουσία του επιχειρηματία στο δικαστήριο. Πώς αντέδρασε η δικαιοσύνη.

Καλείται να απολογηθεί για τα στημένα ματς ο Βαγγέλης Μαρινάκης, επικαλείται τον κορωνοϊό

Ξεκινούν την προσεχή Τρίτη οι απολογίες των κατηγορουμένων στη δίκη για τα «στημένα παιχνίδια», ωστόσο άγνωστο παραμένει εάν θα παρουσιαστεί αυτοπροσώπως στο δικαστήριο ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης ή αν θα εκπροσωπηθεί από τον δικηγόρο του Βασίλη Δημακόπουλο.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Δημακόπουλος, επιθυμία του κ. Μαρινάκη είναι να απολογηθεί, ωστόσο επεσήμανε ότι υπάρχουν δύο προβλήματα και συγκεκριμένα το γεγονός ότι κάθε παρουσία του σε χώρο δικαστηρίου παράγει δημοσιεύματα και φωτογραφίες που του δημιουργούν μια λογοδοσία στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, σε τράπεζες και ανταγωνιστές.

Επίσης, όπως επεσήμανε ο συνήγορος, πρόσφατα ο κ. Μαρινάκης νόσησε με κορωνοϊό. «Ανέρρωσε αλλά οι διαβεβαιώσεις των επιστημόνων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό είναι ότι δεν παράγονται αντισώματα για να προστατεύονται αυτοί που νοσούν και εκείνοι που θα προσεγγίσει. Βέβαια γίνονται αρκετά τεστ, οι ποδοσφαιριστές κάνουν κάθε τρεις μέρες, για παράδειγμα. Χθες, έγινε αγιασμός στην ποδοσφαιρική ομάδα και τους επισκέφτηκε. Αυτά είναι δύο προβλήματα που δημιουργούν εμπόδιο για να καταθέσει. Επειδή σέβομαι την επαναλαμβανόμενη τοποθέτησή σας, ότι θα πρέπει να προσέρχονται για απολογία όσοι κατηγορούνται για κακουργήματα, αν μου πείτε, θα έρθει», εξήγησε ο κ. Δημακόπουλος στην αρμόδια δικαστή.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου Αριστέα Τσαμαδιά επεσήμανε ότι «ο νόμος επιτρέπει να μην εμφανιστούν, καταλαβαίνετε όμως ότι όταν πρόκειται για κακούργημα, το δικαστήριο πρέπει να τους έχει μπροστά του, ώστε να ερωτηθούν ό,τι χρειαστεί. Να το σκεφτείτε και να μας πείτε την Τρίτη».

«Αν μου πείτε ότι πρέπει να γίνει, τι να πω, θα υποστεί τη βάσανο των όσων προανέφερα… Αλλά υπάρχουν αυτά τα μείζονα προβλήματα», απάντησε ο δικηγόρος του Βαγγέλη Μαρινάκη, για να σημειώσει η πρόεδρος: «Να το σκεφτείτε και να μας πείτε».

Σημειώνεται πως εκτός του Βαγγέλη Μαρινάκη, την προσεχή Τρίτη θα απολογηθεί για την υπόθεση ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Σαρρής, που αντιμετωπίζει τις ίδιες κατηγορίες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v