Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διαπιστώθηκε κρούσμα κορωνοϊού στο ΣτΕ

Ορισμένοι σύμβουλοι Επικρατείας θα τεθούν σε προληπτική καραντίνα. Αναμένεται να πραγματοποιηθεί απολύμανση στους χώρους του δικαστηρίου, αλλά να γίνει και ανίχνευση των επαφών.

Διαπιστώθηκε κρούσμα κορωνοϊού στο ΣτΕ

Θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε 66χρονος σύμβουλος Επικρατείας, ο οποίος μάλιστα συμμετείχε στη σύνθεση της Ολομέλειας του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου της περασμένης Παρασκευής, 2 Οκτωβρίου 2020.

Η πρόεδρος του ΣτΕ Μαίρη Σαρπ είναι σε συνεχή επαφή με τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές και αναμένεται ορισμένοι σύμβουλοι Επικρατείας να τεθούν σε προληπτική καραντίνα. Μεταξύ αυτών ο συνάδελφος του 66χρονου με τον οποίο συστεγάζονται στο ίδιο γραφείο, οι σύμβουλοι Επικρατείας οι οποίοι κάθονταν κοντά του στην έδρα της Ολομέλειας της περασμένης Παρασκευής και όσοι άλλοι δικαστές το τελευταίο διάστημα είχαν έρθει σε στενή επαφή μαζί του.

Επίσης, αναμένεται να πραγματοποιηθεί απολύμανση στους χώρους του δικαστηρίου, αλλά να γίνει και ανίχνευση των επαφών του επίμαχου συμβούλου, που έχει προσβληθεί από τον ιό.

Στο site του Συμβουλίου της Επικρατείας έχει αναρτηθεί ανακοίνωση, η οποία αναφέρει:

«Παρουσιάστηκε επιβαιωμένο κρούσμα Covid-19 στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, το Δικαστήριο λαμβάνει όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία των εργαζομένων, των δικηγόρων και των διαδίκων».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v