Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προβλήματα σε τηλεπικοινωνιακά δίκτυα σε Βόρεια Ελλάδα και Θεσσαλία

Εργολάβοι της Φυσικό Αέριο και της Περιφέρειας Θεσσαλίας προκάλεσαν βλάβες σε δίκτυα της Forthnet στη Θεσσαλονίκη και των Vodafone και Wind στον Βόλο.

Προβλήματα σε τηλεπικοινωνιακά δίκτυα σε Βόρεια Ελλάδα και Θεσσαλία

Αναστάτωση σε εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις προκάλεσαν έργα της Φυσικό Αέριο και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, καθώς είχαν σαν αποτέλεσμα να ρίξουν τα δίκτυα των τηλεπικοινωνιακών παρόχων στη Θεσσαλία και στη Βόρεια Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, από το πρωί του Σαββάτου (12/12) τα έργα που πραγματοποιούσε εργολάβος του Φυσικού Αερίου στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στη διασταύρωση Ε.Ο. Θέρμης – Πανοράματος και οδού Πυθαγόρα, στο Πανόραμα, προκάλεσαν τομή σε δίκτυο οπτικών ινών της Forthnet και είχε σαν αποτέλεσμα να δημιουργηθούν μεγάλα προβλήματα στους συνδρομητές των υπηρεσιών τηλεφωνίας και ίντερνετ σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα.

Την ίδια στιγμή, ανάλογα προβλήματα αντιμετώπισαν και οι συνδρομητές της Vodafone και της Wind στον Βόλο, καθώς από έργα που πραγματοποιούσε η Περιφέρεια Θεσσαλίας για κατασκευή προστατευτικού κιγκλιδώματος στο 9ο χλμ. από Νίκαια Βόλου προς Αλμυρό υπήρξε τομή σε οπτική ίνα της Vodafone που χρησιμοποιούν και άλλοι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι.

Όπως γίνεται αντιληπτό, οι αστοχίες σε αυτά τα έργα δημιούργησαν σοβαρά τηλεπικοινωνιακά ζητήματα προκαλώντας προβλήματα στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους. Οι εργαζόμενοι των εταιρειών τηλεπικοινωνιών κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες προκειμένου να αποκατασταθούν το ταχύτερο δυνατόν οι βλάβες και να ομαλοποιηθεί η κατάσταση που δεν ήταν ευθύνη τους αλλά των εργολάβων της Φυσικό Αέριο και της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v