Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τουρκική ακταιωρός συγκρούστηκε με σκάφος του λιμενικού στα Ιμια

Σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής προσέκρουσε σε νεότευκτο ταχύπλοο σκάφος τύπου Rafnar του Λιμενικού, που περιπολούσε στην περιοχή.

Τουρκική ακταιωρός συγκρούστηκε με σκάφος του λιμενικού στα Ιμια

Επεισόδιο στη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων ανάμεσα σε σκάφος του Λιμενικού και τουρκική ακταιωρό σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, στις 10:30 το πρωί σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής προσέκρουσε σε νεότευκτο ταχύπλοο σκάφος τύπου Rafnar του Λιμενικού, που περιπολούσε στην περιοχή.

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, τo περιστατικό σημειώθηκε εντός ελληνικών χωρικών υδάτων και είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές στο πλωτό του Λιμενικού.

Προς το παρόν, το Λιμενικό κρατά χαμηλούς τόνους για το περιστατικό, ενώ περισσότερα στοιχεία αναμένεται να ανακοινωθούν την Πέμπτη.

Τι λέει η ανακοίνωση του Λιμενικού

Σύμφωνα με το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος το περιστατικό σημειώθηκε στις 06-01-2021, στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά των Ιμίων.

Σημειώνεται ότι, το περιπολικό σκάφος του λιμενικού εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή. Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός μέλους πληρώματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v