Συνελήφθη ο Δημήτρης Λιγνάδης

Μετά τις καταγγελίες για βιασμό και σεξουαλικές κακοποιήσεις η Εισαγγελία προχώρησε σε επιβεβαίωση των καταγγελιών των θυμάτων με εξέταση μαρτύρων και απήγγειλαν σε βάρος του κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για βιασμούς κατ' εξακολούθηση. Τι αναφέρει ο δικηγόρος του.

Συνελήφθη ο Δημήτρης Λιγνάδης

Υπό κράτηση είναι ο Δημήτρης Λιγνάδης ύστερα από την έκδοση εντάλματος με την κατηγορία του βιασμού κατ εξακολούθηση, καθώς εισαγγελέας και ανακριτής έκριναν μετά τις καταθέσεις ότι πρέπει να συλληφθεί ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης.

Οπως μεταδίδει ο Σκάϊ, μετά τις καταγγελίες για βιασμό και σεξουαλικές κακοποιήσεις οι εισαγγελικές αρχές προχώρησαν σε επιβεβαίωση των καταγγελιών των θυμάτων με εξέταση μαρτύρων και απήγγειλαν σε βάρος του κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για βιασμούς κατ εξακολούθηση. Οι περιπτώσεις που προς το παρόν τον βαρύνουν είναι δύο. Η μία του 25χρονου που κατήγγειλε ότι βιάστηκε σε ηλικία 14 χρόνων και μία ακόμα που έγινε στην Εισαγγελία υπό άκρα μυστικότητα. Κρίσιμη η μαρτυρία γυναίκας που γνώριζε πολλά για την ιδιωτική ζωή του γνωστού θεατρανθρώπου.

Λίγη ώρα νωρίτερα, όπως μετέδιδε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δικηγόρος του κ. Δημήτρη Λιγνάδη, Νίκος Γεωργουλέας , μετά από πληροφορίες που δημοσιοποιούνται σε κοινωνικά δίκτυα και αναφέρουν ότι ο εντολέας του βρίσκεται στην ΓΑΔΑ, είχε δηλώσει πως: "Ζητήσαμε αρμοδίως ενημέρωση από τις αρχές και λάβαμε την ενημέρωση από την Αστυνομία ότι μέχρι στιγμής ο Δημήτρης Λιγνάδης δεν αναζητείται".

Ο τέως καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρης Λιγνάδης, μετέβη σήμερα το απόγευμα με τον δικηγόρο του στη ΓΑΔΑ, προκειμένου να ενημερωθούν, όπως είπαν, σύμφωνα με αστυνομική πηγή αν υπάρχει ένταλμα σύλληψης σε βάρος του, όπως φημολογείται, με βάση τα όσα καταγγέλλονται γι' αυτόν το τελευταίο διάστημα.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης και ο δικηγόρος του ζήτησαν και συναντήθηκαν με αξιωματικό της Ασφάλειας Αττικής, ο οποίος τους ενημέρωσε ότι δεν υπάρχει ένταλμα σύλληψης και στην συνέχεια αποχώρησαν, δηλώνοντας ότι είναι στην διάθεση των αρχών, αν χρειαστεί.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, άφησε στους αστυνομικούς την κάρτα του και τα τηλέφωνά του για την περίπτωση που τον αναζητήσουν.

Αρνείται όλα όσα ακούγονται

Ο πελάτης του αρνείται όλα όσα ακούγονται δήλωσε ο συνήγορος του Δημήτρη Λιγνάδη Νίκος Γεωργουλέας έξω από την ΓΑΔΑ.

Μετά το ένταλμα ανέφερε ο κ. Γεωργουλέας «προσήλθε αυτοβούλως στις αρχές» κάτι που όπως ανέφερε το έκανε και το απόγευμα όταν «προσήλθε και πάλι αυτοβούλως και έθεσε εαυτόν στη διάθεση των αρχών».

Τόνισε πως δεν έχουν λάβει ακόμη τη δικογραφία και το κατηγορητήριο ωστόσο ανέφερε πως ο πελάτης του αρνείται όλα όσα ακούγονται.

«Θα προσαχθεί ενώπιον της κυρίας ανακρίτριας, θα λάβουμε τη δικογραφία και θα μελετήσουμε τα αντίγραφα. Εξ όσων γνωρίζω η κατηγορία είναι για βιασμό. Αρνείται όλες αυτές τις κατηγορίες», ανέφερε ο κ. Γεωργουλέας και τόνισε πως όλα αυτό το διάστημα ο Δ.Λιγνάδης ήταν στην Αθήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v