Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υπόθεση Λιγνάδη: Την εξέταση 20 μαρτύρων υπεράσπισης προτείνει ο Κούγιας

Μεταξύ των μαρτύρων που θα προτείνει ο εντολοδόχος του κ. Λιγνάδη, η ηθοποιός και πρώην υπουργός Ελένη Κούρκουλα καθώς και ο ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού action 24 Δημήτρης Παναγιωτάκης.

Υπόθεση Λιγνάδη: Την εξέταση 20 μαρτύρων υπεράσπισης προτείνει ο Κούγιας

Στις 12 η ώρα συνεδριάζει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών με αυτοπρόσωπη παρουσία του Δημήτρη Λιγνάδη προκειμένου να εξετάσει το αίτημα ακυρότητας της προδικασίας που υπέβαλε χθες ο συνήγορός του Αλέξης Κούγιας.

Ο κ. Κούγιας σε δήλωσή του πριν από λίγο έκανε γνωστό ότι θα προτείνει την εξέταση 20 μαρτύρων υπεράσπισης του κ. Λιγνάδη, μεταξύ αυτών της ηθοποιού και πρώην υπουργού Ελένης Κούρκουλα καθώς και του ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθμού action 24 Δημήτρη Παναγιωτάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου για το αν θα ακυρώσει ή όχι τις δικονομικές πράξεις που κατέστησαν κρατούμενο τον καλλιτέχνη θα έχει εκδοθεί πριν τις 14:30, οπότε έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει η απολογία του καλλιτέχνη.

Με την ένστασή του ο καλλιτέχνης στρέφεται κατά της ανακρίτριας, για την οποία αναφέρει: «Η αβασάνιστη αποδοχή εκ μέρους της ανακρίτριας των περιστάσεων δήθεν τέλεσης των διωκόμενων αδικημάτων δεν οφείλεται σε ύπαρξη σοβαρών ενδείξεων, αλλά σε προκατάληψη, στο δυσμενές για εμένα κοινωνικό και πολιτικό κλίμα και στη μεροληπτική και μονόπλευρη υπερπροβολή φημών από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης». Παράλληλα, βάζει στο στόχαστρό του και την Εισαγγελία, αναφέροντας πως υιοθέτησε τις καταγγελίες, χωρίς να ερευνήσει διεξοδικά το θέμα και ενώ από τις 11 Φεβρουαρίου, όταν ο ίδιος πληροφορήθηκε πως κατατέθηκε σε βάρος του μήνυση, είχε υποβάλει αίτηση ώστε να κληθεί σε εξηγήσεις.

Ο καλλιτέχνης έχει αιτηθεί να εξεταστούν σήμερα από την ανακρίτρια τέσσερις συγκεκριμένοι μάρτυρες. Σύμφωνα με τον κ. Λιγνάδη, τα πρόσωπα που πρότεινε να εξεταστούν μπορούν να επιβεβαιώσουν ότι κατά τις επίμαχες ημέρες που καταγγέλλεται ότι διέπραξε τους δύο βιασμούς που του αποδίδονται, τον Αύγουστο του 2010 και τον Αύγουστο του 2015, δεν βρισκόταν καν στα σημεία που τον τοποθετούν στις καταγγελίες τους οι δύο παθόντες.

Ο καλλιτέχνης θα παραδώσει στην ανακρίτρια υπόμνημα με τις θέσεις του, ενώ η απολογητική διαδικασία εκτιμάται ότι θα είναι πολύωρη και εξαντλητική.

Εύα Καραμανώλη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v