Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Self-tests: 350.000 στο λιανεμπόριο, 150.000 στις μεταφορές, 100.000 στις τράπεζες

Την Πέμπτη αναμένεται να ξεκινήσει η δωρεάν διάθεση σε επαγγελματικές ομάδες. Το ερώτημα για τον πρώτο διαγωνισμό προμήθειας και οι συμμετοχές στον δεύτερο.

Self-tests: 350.000 στο λιανεμπόριο, 150.000 στις μεταφορές, 100.000 στις τράπεζες

Επέκταση των self-tests για αυτοδιαγνωστικό έλεγχο και σε άλλες επαγγελματικές ομάδες προγραμματίζει η κυβέρνηση, όπως ανέφερε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη. Μόλις χθες ανακοινώθηκε ότι θα διατεθούν μέχρι τα τέλη της προσεχούς εβδομάδας 900.000 self-tests, επιβεβαιώνοντας ότι αυτά θα αποτελέσουν ένα από τα βασικότερα «όπλα» της κυβέρνησης στην ανάσχεση της πανδημίας. Ενώ το αρχικό πλάνο της διάθεσης ήταν να γίνει έναρξη την Παρασκευή, φήμες λένε ότι η διάθεση θα ξεκινήσει νωρίτερα (ίσως Πέμπτη).

Αυτές οι 900.000 τεστ θα παραληφθούν από 580.000 άτομα που απασχολούνται συνολικά στο Λιανικό Εμπόριο, στις Μεταφορές (περιλαμβάνονται και οι οδηγοί στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς), στις τράπεζες, ενώ οι μαθητές της Γ' Λυκείου, οι εκπαιδευτικοί και λοιπό προσωπικό που εργάζεται σε σχολικές δομές (σχολικοί τροχονόμοι, κυλικεία, καθαριστές) υπολογίζονται σε άλλα 350.000 άτομα.

Προβλήματα στον πρώτο διαγωνισμό των 10 εκατ. τεστ;

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγο καιρό το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη μέσω της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας ολοκλήρωσε τον πρώτο διαγωνισμό για την προμήθειa των αυτοδιαγνωστικών ελέγχων. Μέσα από τη συγκεκριμένη διαγωνιστική διαδικασία αναδείχθηκαν πέντε ανάδοχοι (επί συνόλου 30 εταιρειών που εκδήλωσαν ενδιαφέρον συμμετοχής). Πληροφορίες της τελευταίας στιγμής, όμως, αναφέρουν ότι μόνο τρεις εταιρείες έχουν ήδη παραδώσει το εμπόρευμα που έχουν δεσμευτεί, η τέταρτη εταιρεία πρόκειται να το παραδώσει εκπρόθεσμα μέχρι τα τέλη της εβδομάδας, ενώ η τελευταία (πέμπτη) δεν πρόκειται να παραδώσει τη συμφωνημένη ποσότητα, καθώς δεν έχει τα απαιτούμενα κεφάλαια να την αγοράσει. Αν ισχύουν- επιβεβαιωθούν τα παραπάνω, τότε τα διαθέσιμα self-tests θα είναι περί τα 6.000.000 τεμάχια μέχρι τα τέλη της εβδομάδας και όχι 10 εκατ. τεμάχια.

Νέος διαγωνισμός self-tests 10 εκατ. + 10 εκατ.

Πληθαίνουν οι φήμες που θέλουν αυξημένο αριθμό εταιρειών και συγκεκριμένα 46 στον αριθμό να έχουν υποβάλλει τα διαπιστευτήριά τους στην νέα διαγωνιστική διαδικασία που ξεκίνησε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη μέσω της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες λένε ότι οι 38 με 40 εταιρείες έχουν κατέβει με self-tests της κινέζικης JoysBio.

Στους υποψηφίους ακούγεται ότι συμμετέχει και φαρμακαποθήκη, η οποία κατέβηκε με πρόταση τεστ με δείγμα σάλιου. Η πρότασή της είναι για 4 εκατ. τεμάχια στην τιμή των 2 ευρώ και πιθανολογείται ότι είναι η φθηνότερη τιμή που έχει πέσει στο τραπέζι.

ΠΗΓΗ: www.iatronet.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v