Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Nέα κατάθεση Μιωνή για Novartis

«Ο Παπαγγελόπουλος είναι κεντρικό πρόσωπο της ομάδας εκβίασης μας. Ο κύριος Παππάς δεν έχει καμία σχέση με την εκβίαση μας», είπε ο επιχειρηματίας προσερχόμενος στον Άρειο Πάγο.

Nέα κατάθεση Μιωνή για Novartis

«Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος (φωτο) είναι κεντρικό πρόσωπο της ομάδας εκβίασης», δήλωσε ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής προσερχόμενος στον Άρειο Πάγο, προκειμένου να καταθέσει στην ανακρίτρια -αρεοπαγίτη του Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου η οποία ερευνά την υπόθεση της Novartis.

Ο κ. Μιωνής, δήλωσε:

«Σε συνέχεια της κατάθεσης μου στη Βουλή ήρθα εδώ για να καταθέσω στην ανακρίτρια κυρία Αλεβιζοπούλου, μετά του συνεταίρου μου Άγγελου Μεταξά και του δικηγόρου Σταύρου Παπασταύρου για την εγκληματική συμμορία. Ο Άγγελος Μεταξάς και εγώ εκβιαστήκαμε ψυχρά για χρήματα, ο δε Σταύρος Παπασταύρου για πολιτικούς λόγους. Θα καταθέσω σήμερα νέα στοιχεία για να βοηθήσω τη Δικαιοσύνη στο έργο της».

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων εάν τα νέα στοιχεία αφορούν και άλλα πολιτικά πρόσωπα», ο επιχειρηματίας απάντησε:

«Ο Παπαγγελόπουλος είναι κεντρικό πρόσωπο της ομάδας εκβίασης μας. Ο κύριος Παππάς δεν έχει καμία σχέση με την εκβίαση μας».

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατάθεσή του ο κ. Μιωνής επανέλαβε τα όσα αναφέρει στην μήνυσή του, οτι δηλαδή, εκείνος, ο συνέταιρός του, Άγγελος Μεταξάς και ο δικηγόρος Σταύρος Παπασταύρου έπεσαν θύματα μιας εγκληματικής οργάνωσης επικεφαλής της οποίας ήταν ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και μέλη της ο εκδότης Ιωάννης Φιλιππάκης, οι δημοσιογράφοι Αλέξανδρος Τάρκας και Γιάννα Παπαδάκου και ο δικηγόρος Μανώλης Μαργωμένος.

Όπως φέρεται να είπε η συμμορία στοχοποίησε τον ίδιο και τον Μεταξά για χρηματικούς λόγους, για να τους πάρουν 350.000 ευρώ. Ο δικηγόρος Σταύρος Παπασταύρου , σύμφωνα με τον κ. Μιωνή, στοχοποιήθηκε για λόγους πολιτικούς, ένεκα της δράσης του με τη Νέα Δημοκρατία, της σχέσης του με τον Αντώνη Σαμαρά και της φιλίας του με τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη.

Ο επιχειρηματίας εισέφερε δύο νέα στοιχεία. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε σε συνάντηση και συνομιλία που είχε την κρίσιμη περίοδο του εκβιασμού με νομικό παράγοντα που ανήκε στο στενό πυρήνα της τότε κυβέρνησης, ο οποίος συγκεκριμένα του επιβεβαίωσε με ωμό σχεδόν αγοραίο τρόπο. Σύμφωνα με πηγές, φέρεται να ειπώθηκε οτι :«Γαμ…σαν» τον Μιωνή επειδή ο Παπαγγελόπουλος ήταν κολλητός του Φιλιππάκη, «Γαμ....με» τον Παπασταύρου για πολιτικούς λόγους, "Ο Μεταξάς ήταν παράπλευρη απώλεια".

Στην κατάθεσή του ο κ. Μιωνής μίλησε για σωρεία εισαγγελικών ατοπημάτων από τους 3 εισαγγελείς διαφθοράς. Ατοπήματα που κατά τον ίδιο οδήγησαν στην έκδοση παράνομων ενταλμάτων σε βάρος του Άγγελου Μεταξά, παράνομου φορολογικού προστίμου 3 εκατομμυρίων σε βάρος του Παπασταύρου και στη δημιουργία αβάσιμης κακουργηματικής ποινικής δίωξης σε βάρος Παπασταύρου και Μιωνή.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Μιωνής, σε αθωωτικό έγγραφο που φέρονται να έθαψαν οι εισαγγελείς διαφθοράς τον Μάιο του 2016, προκειμένου, όπως υποστηρίζει, να παραμείνει ο ίδιος σε ομηρία για εκβίαση και ο Παπασταύρου στόχος από τον ΣΥΡΙΖΑ σε βάρος της Νέας Δημοκρατίας. Όπως φέρεται να επεσήμανε ο κ. Μιωνής εάν το έγγραφο δεν είχε «θαφτεί», τόσο εκείνος όσο και ο Παπασταύρου θα είχαν αθωωθεί από τον Μάιο του 2016.

Ανακοίνωση Δημήτρη Παπαγγελόπουλου

Με αφορμή τη σημερινή δήλωση του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή για την υπόθεση Νοvartis, έξω από τον Αρειο Πάγο και λίγο πριν την έναρξη της κατάθεσής του, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, σε γραπτή δήλωση που εξέδωσε αναφέρει τα εξής:

«Σήμερα ο Μιωνή, χθες ο Παπαντωνίου συνέχισαν την απεγνωσμένη και μάταιη προσπάθειά τους να ξεπλύνουν τις θηριώδεις μίζες στα εξοπλιστικά και την τεράστια φοροδιαφυγή στην Ελλάδα και να τις εμφανίσουν ως δήθεν σκευωρίες του Παπαγγελόπουλου, όπως και το σκάνδαλο της Novartis».

Δήλωση Γιάννας Παπαδάκου

Ο ελεγχόμενος από την Ελληνική Δικαιοσύνη για διάπραξη υποκλοπών και παράνομη χρήση των πρακτικών της Βουλής, σε βαθμό κακουργήματος, Σάμπυ Μιωνής, έχει ήδη μηνυθεί από εμένα για συκοφαντική δυσφήμιση και παραβίαση Προσωπικών δεδομένων.

Όταν τον αναζητούν οι ανακριτές για να δώσει εξηγήσεις κρύβεται πίσω από την διαμονή του στο εξωτερικό. Επιλέγει εκείνος, πότε θα εμφανιστεί δήθεν ως μάρτυρας για να καταθέσει τις συκοφαντίες και τα ψεύδη του. Χωρίς κανένα στοιχείο και χωρίς να φοβάται τις συνέπειες από την Ελληνική Δικαιοσύνη.

Κάποιος πρέπει να τον σταματήσει, όπως ορίζουν το Σύνταγμα και οι νόμοι!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v