Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εισαγγελική παρέμβαση για τους 68 θανάτους σε οίκο ευγηρίας στα Χανιά

Τα δημοσιεύματα κάνουν λόγο για κακουχίες και εγκατάλειψη των ηλικιωμένων, αλλά και για ύπαρξη μηχανισμού «συγκάλυψης» όταν επιχειρείτο επίσκεψη κάποιου συγγενούς.

Εισαγγελική παρέμβαση για τους 68 θανάτους σε οίκο ευγηρίας στα Χανιά

Άμεση ήταν η παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα στην υπόθεση του θρίλερ με τους μυστηριώδεις θανάτους 68 ηλικιωμένων σε οίκο ευγηρίας στα Χανιά της Κρήτης.

Ειδικότερα, ο κ. Πλίωτας διαβίβασε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Κρήτης Γεώργιο Σαμπαντσή δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού Τύπου που κάνουν αναφορά στο επίμαχο θέμα.

Τα δημοσιεύματα κάνουν λόγο για κακουχίες και εγκατάλειψη των ηλικιωμένων, αλλά και για ύπαρξη μηχανισμού «συγκάλυψης» όταν επιχειρείτο επίσκεψη κάποιου συγγενούς. 

Παράλληλα, ο κ. Πλίωτας παρήγγειλε στον συνάδελφό του, να προχωρήσει στην κατά την κρίση του νόμιμες ενέργειες, ενόψει «της σοβαρότητας της φύσεως, κ.λπ. όσων εμπεριέχονται στα εν λόγω δημοσιεύματα».

Ακόμη, ο κ. Πλίωτας ζήτησε από τον κ. Σαμπαντσή να εποπτεύσει ο ίδιος του ανακριτικού έργου, όπως προβλέπει το άρθρο 32 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας (Κ.Π.Δ.).

Σύμφωνα με το επίμαχο άρθρο του Κ.Π.Δ. η εποπτεία του ανακριτικού έργου ανήκει στον εισαγγελέα Εφετών, ο οποίος έχει επιπλέον το δικαίωμα να ενεργεί, προσωπικά ή με κάποιον από τους αντεισαγγελείς που υπάγονται σε αυτόν, προκαταρκτική εξέταση για κάθε έγκλημα που γίνεται στην περιφέρειά του, εφόσον δεν έχει διαταχθεί προηγουμένως προκαταρκτική εξέταση από τον εισαγγελέα πλημμελειοδικών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v