Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ξεκίνησαν καταθέσεις μαρτύρων για τις τηλεοπτικές άδειες επί υπουργίας Ν. Παππά

Η ανακριτική διαδικασία ξεκίνησε μετά από την απόφαση της Βουλής να προχωρήσει στην άσκηση ποινικής δίωξης για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος, αδίκημα, το οποίο συνδέεται με τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών το 2016.

Ξεκίνησαν καταθέσεις μαρτύρων για τις τηλεοπτικές άδειες επί υπουργίας Ν. Παππά

Με καταθέσεις μαρτύρων άνοιξε η αυλαία της ανάκρισης στον ‘Αρειο Πάγο για την υπόθεση με κεντρικό πρόσωπο τον πρώην υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά και με φόντο το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες το 2016.

Πρώτος μάρτυρας κλήθηκε να καταθέσει ο οικονομολόγος Κυριάκος Τόμπρας , ο οποίος φέρεται να είχε διαδραματίσει ρόλο διαμεσολαβητή μεταξύ του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα, με αναφορά του οποίου ξεκίνησε να ξετυλίγεται το «κουβάρι» της ιστορίας και των εκπροσώπων της λιβανέζικης εταιρείας -CCC για την προσπάθεια δημιουργίας «ΣΥΡΙΖΑ Channel».

Η ανακριτική διαδικασία ξεκίνησε μετά από την απόφαση της Βουλής να προχωρήσει σε βάρος του Ν. Παπά στην άσκηση ποινικής δίωξης για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος, αδίκημα, το οποίο συνδέεται με τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών το 2016.

Η υπόθεση ,όπως είναι γνωστό, έφτασε στη Βουλή μετά τη διαβίβαση της μηνυτήριας αναφοράς που είχε καταθέσει , στις αρχές Ιουλίου 2020, ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας , ο οποίος στο πλαίσιο της δικαστικής αντιδικίας του με τον κατασκευαστικό λιβανέζικο όμιλο CCC, έκανε λόγο για εικονική συναλλαγή τους, από την οποία του δόθηκαν 3 εκατομμύρια ευρώ για να μετέχει στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Ο Χρήστος Καλογρίτσας στην αναφορά του απέδιδε στον Ν. Παππά είχε ρόλο «οργανωτή» στο σχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες, με σκοπό «την εξυπηρέτηση των συμφερόντων που εκπροσωπούσε και ενδεχομένως τη χειραγώγηση ενός μέσου μαζικής ενημέρωσης και τον επηρεασμό του τηλεοπτικού κοινού».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v