Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στην έκθεση «Αθήνα των Χριστουγέννων» ο Δήμαρχος Αθηναίων κος Κώστας Μπακογιάννης

Η έκθεση φωτογραφίας πραγματοποιείται από τα πολυκαταστήματα attica σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων.

Στην έκθεση «Αθήνα των Χριστουγέννων» ο Δήμαρχος Αθηναίων κος Κώστας Μπακογιάννης

Tη Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου, ο Δήμαρχος Αθηναίων κος Κώστας Μπακογιάννης ξεναγήθηκε από στελέχη των πολυκαταστημάτων attica στην φωτογραφική έκθεση «Αθήνα των Χριστουγέννων», σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Μία έκθεση που καλεί το κοινό σε ένα νοσταλγικό ταξίδι στο χρόνο και την όμορφη πόλη της Αθήνας, μέσα από τα μάτια φωτογράφων που απαθανάτισαν έθιμα, συνήθειες και καθημερινές στιγμές της εορταστικής ατμόσφαιρας της πόλης τα τελευταία 90 χρόνια.

Τον Δήμαρχο Αθηναίων υποδέχθηκαν κατά την άφιξή του ο κος Ηλίας Κούκουτσας, Διευθύνων Σύμβουλος των πολυκαταστημάτων attica, ο κος Δημοσθένης Μπούμης, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος των πολυκαταστημάτων attica, η κα Βαρβάρα Βερνίκου, Σύμβουλος Διοίκησης των πολυκαταστημάτων attica και η κα Φοίβη Παναγιωτοπούλου, Διευθύντρια Marketing και E-commerce των πολυκαταστημάτων attica.

Η έκθεση «Αθήνα των Χριστουγέννων» φιλοξενείται στην επέκταση του 4ο ορόφου του attica City Link και μεταφέρει τους θεατές σε περασμένες εποχές και εικόνες της εορταστικής Αθήνας του χθες και του σήμερα, των ολόφωτων δρόμων, των στολισμένων καταστημάτων, των εθίμων και των ξεχωριστών Χριστουγεννιάτικων δέντρων, σήμα κατατεθέν των κεντρικών πλατείων της πόλης.

Το πλούσιο φωτογραφικό υλικό έχει επιλεγεί από σημαντικά αρχεία και φορείς, όπως το αρχείο του Δήμου Αθηναίων, το φωτογραφικό αρχείο Ελευθερίου Γ.Σκιαδά Συλλογές «Συλλόγου των Αθηναίων», το Μουσείο Μπενάκη και το Αρχείο ΕΡΤ. Με την ολοκλήρωση της ξενάγησης ο Δήμαρχος Αθηναίων κος Κώστας Μπακογιάννης χαιρέτισε την πρωτοβουλία της έκθεσης «Αθήνα των Χριστουγέννων» και την προσεγμένη επιλογή του φωτογραφικού υλικού, το οποίο ανέδειξε την ομορφιά της εορταστικής Αθήνας μέσα από τα έθιμα και τις εικόνες ανά τα χρόνια. Ο κος Ηλίας Κούκουτσας, Διευθύνων Σύμβουλος των πολυκαταστημάτων attica, δήλωσε ότι «Η μαγεία της πόλης των Αθηνών ειδικά τα Χριστούγεννα είναι μέρος της ζωής μας στην πόλη, όπως επιβεβαιώνεται μέσα από την έκθεση «Η Αθήνα των Χριστουγέννων».

Το attica City Link ως αναπόσπαστο κομμάτι της πόλης μας στοχεύει μέσα από την έκθεση, στην ανάδειξη όλων αυτών των Χριστουγεννιάτικων εθίμων. Συνήθειες των ημερών που διατηρούνται μέχρι και σήμερα, καθώς και συνήθειες που έχουν χαθεί στο πέρασμα των χρόνων. Εκ μέρους της Διοίκησης, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά το Δήμαρχο Αθηναίων, κο Κώστα Μπακογιάννη, και την ομάδα του για την εξαιρετική συνεργασία και συμβολή στην πραγματοποίηση της φωτογραφικής έκθεσης».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v