Καπραβέλος: Είμαι θυμωμένος, χάνονται άδικα τόσες ψυχές

Τελειώνει μία μαρτυρική εφημερία, χωρίς καμία κλίνη ΜΕΘ, δηλώνει. «Τίποτα δεν μπορούμε να εξυπηρετήσουμε. Όλες οι κλίνες ΜΕΘ είναι Covid. Τα υπόλοιπα περιστατικά, τα non Covid, δεν έχουν πού να πάνε».

Καπραβέλος: Είμαι θυμωμένος, χάνονται άδικα τόσες ψυχές

Την άποψη πως «τα self tests είναι μία κοροϊδία» διατύπωσε μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» στο Open ο διευθυντής ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παπανικολάου Νίκος Καπραβέλος, προσθέτοντας πως «αν θες το κάνεις, αν δεν θες, δεν το κάνεις».

Ο κ. Καπραβέλος τόνισε πως οι επιστήμονες εδώ και μήνες ζητούσαν νέα μέτρα για την ανάσχεση του πανδημικού κύματος. «Πιστεύω στον καθολικό και υποχρεωτικό εμβολιασμό... Από τον Αύγουστο έχουμε πει γιατί πρέπει να πάρουμε μέτρα και μέτρα δεν πάρθηκαν. Εγιναν τεράστια επιχειρησιακά λάθη... Πάνω στο τσουνάμι της Δέλτα έρχεται και άλλο ένα τσουνάμι που λέγεται Όμικρον».

«Τι σημαίνει τα μέτρα μετά τις 3 Ιανουαρίου; Δηλαδή μέχρι τις 3 Ιανουαρίου κάνουμε σύμβαση με τον κορωνοϊό. Προφανώς, έπρεπε να παρθούν μέτρα πολύ νωρίτερα», είπε ο κ. Καπραβέλος. «Είμαι θυμωμένος, γιατί δεν μπορώ να βλέπω άδικα να χάνονται τόσες ανθρώπινες ψυχές. Γυρνάμε γύρω γύρω, δεν παίρνουμε βασικά μέτρα, τα αναβάλλουμε γιατί προέχει για εμάς η οικονομία. Η υγεία και η ζωή είναι πάνω απ' όλα».

Όπως περιέγραψε, το πρωί της Πέμπτης «στο νοσοκομείο μου τελειώνει άλλη μία μαρτυρική εφημερία, χωρίς καμία κλίνη ΜΕΘ. Τίποτα δεν μπορούμε να εξυπηρετήσουμε. Όλες οι κλίνες ΜΕΘ είναι Covid. Τα υπόλοιπα περιστατικά, τα non Covid, δεν έχουν πού να πάνε». 

Σε σχέση με τους υγειονομικούς σημείωσε: «Είναι αδιανόητο να έχω συναδέλφους στη ΜΕΘ ανεμβολίαστους, να υπονομεύουν όλη αυτή την προσπάθεια. Πρέπει να γυρίσουν πίσω, να αναλογιστούν τις ευθύνες που έχουν στο κοινωνικό σύνολο, να εμβολιαστούν και να γυρίσουν πίσω».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v