Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διαξιφισμοί Παυλάκη-Πορτοσάλτε για εμβολιασμούς και ευθύνες

Oσοι έχουν προβλήματα υγείας θα πρέπει να κάνουν 4η δόση και στο μέλλον κι άλλες, ξεκαθαρίζει ο ερευνητής. Πώς ξέσπασε η κόντρα με τον δημοσιογράφο.

Διαξιφισμοί Παυλάκη-Πορτοσάλτε για εμβολιασμούς και ευθύνες

«Μέχρι τον Σεπτέμβρη μπορεί να έχουμε 2-3 επιδημίες ακόμα», προειδοποίησε ο γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ Γιώργος Παυλάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή ΣΗΜΕΡΑ. 

Ο κ. Παυλάκης εξήγησε ότι οι περισσότεροι αναπνευστικοί ιοί δεν κάνουν ανοσία κατάλληλη για να σταματήσουν τη μόλυνση. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την επαναμόλυνση. Ως παράδειγμα έφερε τις αμέτρητες φορές που ο καθένας μας έχει πάθει γρίπη, κρυολογήματα ή άλλους κορωνοϊούς. «Αν η ιλαρά συμπεριφερόταν σαν τον κορωνοϊό, θα είχαμε τεράστιο πρόβλημα στην κοινωνία μας».

Τόνισε, επίσης, ότι η Όμικρον 2 είναι διαφορετικός ιός, όπως και κάθε παραλλαγή. Όσον αφορά στα εμβόλια, ο κ. Παυλάκης είπε ότι δεν είμαστε κοντά να βρεθεί εμβόλιο με μεγαλύτερη διάρκεια, γι’ αυτό όσοι έχουν προβλήματα υγείας θα πρέπει να κάνουν 4η δόση και στο μέλλον κι άλλες. Η 4η δόση στους 50 ετών και άνω θα εξαρτηθεί από το πόσο θα τηρήσουμε τα μέτρα, είπε.

Στη συζήτηση προέκυψε σύγκρουση του ερευνητή με τον Αρη Πορτοσάλτε.

«Είχαμε διάφορες κόντρες, κ. Πορτοσάλτε, τους τελευταίους μήνες. Είχαμε διάφορες κόντρες τους προηγούμενους μήνες, μη λέτε για ανεμβολίαστους που είναι διασωληνωμένοι, θα το βρείτε μπροστά σας».

«Εχετε και εσείς ευθύνη στα μέσα ενημέρωσης. Με τα εμβόλια επιμένατε, κ. Πορτοσάλτε, για μήνες να "πάνε να κόψουν τον λαιμό τους"».

«Να τα κάνουν με το ζόρι, με επιβολή;» αναρωτήθηκε ο δημοσιογράφος. «Εδώ το μισό κοινοβούλιο είναι με τον Πούτιν», απάντησε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v