Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καθηγητής Γαλιατσάτος: Ελπίζω να μη μας κρύβουν κάτι στη Σαγκάη

«Δεν θέλω να πιστεύω ότι πάλι μας κρύβουν, για δεύτερη φορά σε δύο χρόνια, κάποιο άλλο μυστικό. Αυτό ελπίζω», σημείωσε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Johns Hopkins.

Καθηγητής Γαλιατσάτος: Ελπίζω να μη μας κρύβουν κάτι στη Σαγκάη

Προβληματισμό για το πρωτόγνωρης σκληρότητας απαγορευτικό στη Σαγκάη εξέφρασε μέσω του ΣΚΑΪ ο Παναγής Γαλιατσάτος, πνευμονολόγος, εντατικολόγος καθηγητής του Πανεπιστημίου Johns Hopkins στη Βαλτιμόρη των ΗΠΑ, στη σκιά της… διαταγής που δόθηκε για μηδενικά κρούσματα στην πόλη έως την Τετάρτη. Ο κ. Γαλιατσάτος εξέφρασε την ελπίδα να είναι θέμα πολιτισμού αυτά που συμβαίνουν και όχι η Κίνα να κρύβει μια νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού. 

«Βρίσκω πολύ περίεργο τι συνέβη στη Σαγκάη. Είμαστε δύο χρόνια τώρα μέσα στην πανδημία. Και η επιστήμη, η έρευνα έχουν φτάσει σε μια στιγμή που ξέρουμε πώς να ζήσουμε με την Covid και ξέρουμε να την "κρατήσουμε" σαν ένα κρύωμα», δήλωσε ο πνευμονολόγος στον ΣΚΑΪ. 

Όπως υπογράμμισε ο καθηγητής, «έχουμε εμβόλια, φάρμακα, μάσκες… Αυτά που βλέπουμε στη Σαγκάη, πολλοί γιατροί φίλοι μου λένε ότι είναι πολύ παράξενο… Αυτά τα κάνεις στην αρχή που είχαμε φόβο, δεν ξέραμε τι ήταν ο ιός, τι κακό θα μας έκανε. Μια υπόθεση είναι ότι έτσι είναι ο πολιτισμός τους, δεν θέλουν ούτε νέα κρούσματα ούτε έναν ασθενή, το έχουμε δει αυτό στην Κίνα πολλές φορές. Η άλλη υπόθεση είναι: μήπως έχει γίνει κάτι που δεν μας το λένε; Δύο χρόνια πριν, αυτό είδαμε με την Covid (με ανακοινώσεις) μέσω των γιατρών στο Ιντερνετ. Μήπως υπάρχει νέα μετάλλαξη και δεν μας το λένε; Ελπίζω να είναι το πρώτο, ο πολιτισμός τους, αλλά είναι πολύ περίεργο, δεν χρειάζονται αυτά, έχουμε τα εργαλεία να ζήσουμε με την Covid». 

«Είναι ο πολιτισμός τους ή μήπως κάτι χειρότερο θα βγει; Δεν θέλω να πιστεύω ότι πάλι μας κρύβουν, για δεύτερη φορά σε δύο χρόνια, κάποιο άλλο μυστικό. Αυτό ελπίζω», σημείωσε ο κ. Γαλιατσάτος. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v