Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα 24ωρη απεργία των εργαζομένων στην Cosco

Η ΕΝΕΔΕΠ, ένα από τα συνδικάτα στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά, ζητά να αποδοθούν νυκτερινά, αργίες και Σαββατοκύριακα, αυξήσεις σε όλους, να γίνουν όλοι οι εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης και να ενταχθούν στα Βαρέα και Ανθυγιεινά.

Νέα 24ωρη απεργία των εργαζομένων στην Cosco

Απορρίφθηκαν από την Ενωση Εργαζομένων Διακίνησης Εμπορευματοκιβωτίων (ΕΝΕΔΕΠ) οι προτάσεις της DPort Services και των συνεργαζόμενων εταιρειών για την υπογραφή τριετούς συλλογικής σύμβασης εργασίας. Σε γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν το απόγευμα οι εργαζόμενοι αποφάσισαν στάση εργασίας από τις 15.00 το μεσημέρι και νέα 24ωρη απεργία από τα μεσάνυχτα.

Η ΕΝΕΔΕΠ, που είναι ένα από τα συνδικάτα των εργαζομένων στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά, ζητά να αποδοθούν μέσα από τις ΣΣΕ, νυκτερινά, αργίες και Σαββατοκύριακα, αυξήσεις σε όλους, να γίνουν όλοι οι εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης και να ενταχθούν στα Βαρέα και Ανθυγιεινά (ΒΑΕ).

«Η πρόταση του Σωματείου μας είναι ότι η εργοδοσία πρέπει να δεσμευτεί για τα ελάχιστα, που ζητάμε ως εργαζόμενοι μετά από 12 χρόνια, επειδή μέσα από τον κόπο μας φέραμε το λιμάνι του Πειραιά να φιγουράρει στις πρώτες θέσεις της Ευρώπης. Είναι αναφαίρετο δικαίωμα μας να διεκδικούμε και να απαιτούμε να πληρωνόμαστε με τις νόμιμες προσαυξήσεις για την νυχτερινή εργασία, την Σαββατιάτικη και Κυριακάτικη εργασία και τις αργίες και αυτά να αποτυπώνονται στη ΣΣΕ» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΝΕΔΕΠ.

Προσθέτει επίσης ότι όλοι οι εργαζόμενοι πρέπει να έχουν μόνιμη και σταθερή δουλειά και να μην είναι όμηροι της εκ περιτροπής εργασίας και των τρίμηνων συμβάσεων.

«Περίπου 700 εργαζόμενοι είναι εγκλωβισμένοι σε αυτό το καθεστώς με μισή δουλειά - μισό μισθό - μισή ζωή την ίδια ώρα που η COSCO εμφανίζει κάθε χρόνο μεγάλη άνοδο κερδοφορίας με δεκάδες εκατομμύρια κέρδη. Είναι αναφαίρετο δικαίωμα μας να απαιτούμε η κυβέρνηση, τα αρμόδια υπουργεία και η COSCO να εφαρμόσει την ήδη υπάρχουσα νομοθεσία που μας εντάσσει από το 2012 στον κανονισμό για τα ΒΑΕ» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Από την πλευρά του το Συνδικάτο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ του Πειραιά (ΣΕΕΔΠ) απέρριψε την οικονομική πρόταση της εταιρείας για αύξηση 8% κάθε χρόνο αλλά αποδέχτηκε το χρονικό προγραμματισμό που προτάθηκε για την ολοκλήρωση της συμφωνίας για τη ΣΣΕ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v