Πρόγραμμα «Ανακύκλωση στις Λαϊκές Αγορές της Αττικής»

Χχωριστή συλλογή βιοαποβλήτων μέσω της χρήσης του καφέ κάδου. Δωρεάν πιστοποιημένο κομποστ που παράγεται από τον ΕΔΣΝΑ, μέσα από την επεξεργασία των «πράσινων» απορριμμάτων. Πότε ξεκινά και πόσο διαρκεί η δράση.

Πρόγραμμα «Ανακύκλωση στις Λαϊκές Αγορές της Αττικής»

O Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ), σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, ξεκινούν την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου επικοινωνιακού προγράμματος , για την προώθηση της ανακύκλωσης, της ξεχωριστής συλλογής βιοαποβλήτων και την εφαρμογή των κανόνων της κυκλικής οικονομίας.

Κεντρικό μήνυμα του Προγράμματος Επικοινωνίας είναι το « Δώσε Αξία στα σκουπίδια σου» και στο πλαίσιο αυτό υλοποιούμε μια ξεχωριστή δράση, που θα αναπτυχθεί σε λαϊκές αγορές της Αττικής, σε συνεργασία με τους επαγγελματίες και παραγωγούς που δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο χώρο.

Η δράση «Ανακύκλωση στις Λαϊκές Αγορές της Αττικής», ξεκινά την Τρίτη 26 Απριλίου και θα διαρκέσει συνολικά τέσσερις εβδομάδες, ως τις 24 Μαΐου.

Καθημερινά, σε 20 λαϊκές αγορές, σε διαφορετικούς Δήμους, που έχουν επιλεγεί από την αρμόδια Διεύθυνση της Περιφέρειας Αττικής , θα βρίσκεται ένα «κινητό πράσινο σημείο» του ΕΔΣΝΑ , μαζί με ομάδα εκπαιδευμένων προωθητών, οι οποίοι θα αναλάβουν μεταξύ άλλων:

  • να προβάλλουν στους πολίτες τα οφέλη της ανακύκλωσης
  • να τους ενημερώσουν για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν εύκολα να ανακυκλώνουν, στον τόπο που ζουν
  • να τους δώσουν τη δυνατότητα να εγγραφούν σε προγράμματα επιβράβευσης κι ανταπόδοσης, με βάση τις ποσότητες που θα ανακυκλώνουν
  • να τους ενημερώσουν για τη χωριστή συλλογή βιοαποβλήτων μέσω της χρήσης του καφέ κάδου, αλλά και να τους μοιράσουν δωρεάν πιστοποιημένο κομποστ που παράγεται σήμερα από τον ΕΔΣΝΑ, μέσα από την επεξεργασία των «πράσινων» απορριμμάτων.

Το αναλυτικό πρόγραμμα της δράσης και τις λαϊκές αγορές που θα εξελίσσεται καθημερινά, θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΕΔΣΝΑ (www.edsna.gr) και της Περιφέρειας Αττικής.

Παράλληλα, η δράση θα υποστηριχθεί και με ραδιοφωνικό spot που θα προβληθεί στο διάστημα που η δράση θα εξελίσσεται.

Δήλωση Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη.

«Η Πρωτοβουλία «Ανακύκλωση στις Λαϊκές Αγορές της Αττικής» εντάσσεται στην ολοκληρωμένη προσπάθεια της Περιφέρειας Αττικής να αναδείξει την ανάγκη να κάνουμε την ανακύκλωση μέρος της καθημερινότητας μας.

Επιλέγουμε τις λαϊκές αγορές, έναν καταξιωμένο στη συνείδηση των πολιτών θεσμό, για να προωθήσουμε την ανακύκλωση και να δώσουμε τη δυνατότητα σε κάθε πολίτη να βρει το «πράσινο σημείο» σε μια από τις περίπου 240 λαϊκές αγορές που θα αναπτυχθεί η δράση , προκειμένου να ενημερωθεί έγκυρα για την ανακύκλωση , να μάθει πως θα βάλουμε σταδιακά τον καφέ κάδο στην καθημερινότητά μας, αλλά και να επωφεληθεί από τη δυνατότητα που του δίνουμε να κερδίσει πόντους και χρήματα, εφόσον εγγραφεί στους χρήστες της green card που έχει δημιουργηθεί .

Ανακυκλώνοντας από τις 26 Απριλίου ως τις 24 Μαίου, στις λαικές αγορές δεν ψωνίζουμε μόνον φθηνότερα υψηλής ποιότητας προιόντα, αλλά επιπλέον κερδίζουμε πόντους και χρήματα βρίσκοντας το σωστό πράσινο σημείο .

Τώρα που στην Αττική κάνουμε μια νέα, «πράσινη αρχή», όσον αφορά το μοντέλο διαχείρισης των στερεών αποβλήτων, στέλνουμε το ισχυρό μήνυμα προς τις τοπικές μας κοινωνίες ότι μας συμφέρει όλους να αλλάξουμε συνήθειες και να υιοθετήσουμε νέες στάσεις και συμπεριφορές, όσον αφορά τον τρόπο που διαχειριζόμαστε τα απορρίμματα που παράγουμε. Ανακυκλώνουμε και δίνουμε αξία στα σκουπίδια μας».

Δήλωση Προέδρου ΕΔΣΝΑ Βασίλη Κόκκαλη:

«Ο Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής δημιουργεί μια ισχυρή πράσινη συμμαχία , αναδεικνύοντας την αξία της ανακύκλωσης . Μέσα από τη δράση «Ανακύκλωση στις Λαϊκές Αγορές της Αττικής» στέλνουμε το ισχυρό μήνυμα πως Η ανακύκλωση μας ωφελεί όλους. Ωφελεί το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής των πολιτών, αλλά ωφελεί και την «τσέπη» μας , αφού όσο περισσότερο ανακυκλώνουμε, τόσο λιγότερα χρήματα θα πληρώνουμε για τη διαχείριση των σκουπιδιών, Δήμοι και πολίτες. Αυτό είναι άλλωστε και το μήνυμα της καμπάνιας μας, δίνουμε αξία στα σκουπίδια μας»

* Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα από 24 Απριλίου ως 7 Μαΐου 2022 στη στήλη "Συοδευτικό Υλικό"

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v