Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανασύρεται η μήνυση Βγενόπουλου κατά της Β. Θάνου

Ξεκινά κατά απόλυτη προτεραιότητα εισαγγελική έρευνα για τα αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος της δωροληψίας υπαλλήλου και της συνέργειας σε αυτήν.

Ανασύρεται η μήνυση Βγενόπουλου κατά της Β. Θάνου

Ανοίγει και πάλι με απόφαση της Οικονομικής Εισαγγελίας η δικογραφία που αφορά τις καταγγελίες του αποβιώσαντος επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου περί εκβιασμού του από την τότε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου.

Η δικογραφία αρχικά είχε τεθεί στο αρχείο ενώ η καταγγελλόμενη κ. Θάνου κατείχε το αξίωμα της προέδρου του Αρείου Πάγου, ωστόσο η πρόσφατη δημοσιοποίηση σχετικού ηχητικού ντοκουμέντου το οποίο ελέγχθηκε γνήσιο από την Ασφάλεια, έδωσε το έναυσμα για επανεξέταση της υπόθεσης.

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας Χρήστος Μπαρδάκης διέταξε την επανεξέταση της υπόθεσης, την οποία και ανέθεσε στον εισαγγελέα Νίκο Ποιμενίδη. Κατόπιν αυτής της εξέλιξης, ο εισαγγελικός λειτουργός θα καλέσει προς κατάθεση όλους τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση, ερευνώντας προς πάσα κατεύθυνση, καθώς η έρευνα που διεξήχθη τότε, όταν δημόσια ο Ανδρέας Βγενόπουλος είχε μιλήσει για προσπάθεια εκβιασμού του, είχε ολοκληρωθεί ταχύτατα, με μεγάλη μερίδα του νομικού κόσμου να σχολιάζει το γεγονός ότι η καταγγελλόμενη ήταν επικεφαλής του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας.

Το ηχητικό

Στο επίμαχο ηχητικό που δημοσιεύθηκε στο iefimerida.gr, το οποίο ελέγχθηκε από την Ασφάλεια Αττικής ως γνήσιο «χωρίς εμφανή στοιχεία αλλοιώσεων», ο Ανδρέας Βγενόπουλους συνομιλεί με φίλη της τότε Προέδρου του Αρείου Πάγου για το πώς θα διευθετηθούν δικαστικές του εκκρεμότητες. Η φίλη της Βασιλικής Θάνου εμφανίζεται να έχει ρόλο διαμεσολαβητή και μετέχει στην κουβέντα εμπλέκοντας την τότε Πρόεδρο του Ανώτατου Δικαστηρίου, η οποία σημειωτέον έχει διατελέσει και υπηρεσιακή πρωθυπουργός, ενώ μετά την αφυπηρέτησή της από τη δικαιοσύνη διετέλεσε επί μακρόν νομική σύμβουλος του τότε πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και τελικά τοποθετήθηκε ως επικεφαλής στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, από την οποία απομακρύνθηκε με απόφαση που κρίθηκε νόμιμη από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Μετά τη δημοσιοποίηση του ηχητικού ντοκουμέντου, η κ. Θάνου είχε αντιδράσει διαψεύδοντας το περιεχόμενό του ενώ στράφηκε με εξώδικα και αγωγές κατά των μέσων ενημέρωσης που είχαν παρουσιάσει το θέμα.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι ο Ανδρέας Βγενόπουλος, εξεταζόμενος στο πλαίσιο της προκαταρκτικής που είχε διενεργηθεί το 2016, είχε μιλήσει για 17 συναντήσεις με την επιχειρηματία, φίλη της κ. Θάνου, και πολυάριθμες τηλεφωνικές συνομιλίες μεταξύ τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v