Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΚΑ: Η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ ζητά φυλάκιση συνδικαλιστών

Για «προκλητική αξίωση» να φυλακιστούν συνδικαλιστές επειδή συμμετείχαν σε 3ωρη στάση εργασίας του EKA την Τρίτη, την ώρα εκδίκασης της προσφυγής στο ΣτΕ ενάντια στον Νόμο Χατζηδάκη, κάνουν λόγο τα Σωματεία Εργαζομένων σε μετρό-τραμ.

ΕΚΑ: Η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ ζητά φυλάκιση συνδικαλιστών

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας καταγγέλλει τη Διοίκηση της ΣΤΑΣΥ για την απαράδεκτη κίνησή της να καταθέσει αγωγή κατά των Σωματείων Εργαζομένων σε ΜΕΤΡΟ και ΤΡΑΜ.

Οι συνάδελφοι συμμετείχαν στην 3ωρη Στάση Εργασίας που εξήγγειλε το ΕΚΑ τη 10η Μαΐου, λόγω εκδίκασης στο Συμβούλιο της Επικρατείας της προσφυγής του Εργατικού Κέντρου ενάντια στην εφαρμογή του ΓΕΜΗΣΟΕ και ζητώντας την κατάργηση του απαράδεκτου νόμου Χατζηδάκη που εφήρμοσε πιστά η Διοίκηση των Σταθερών Συγκοινωνιών, αναφέρει ανακοίνωση.

Πρωτοφανές είναι το αίτημα της Διοίκησης της ΣΤΑΣΥ που ζητάει να καταδικαστούν οι εκπρόσωποι των οκτώ σωματείων σε χρηματική ποινή 1.500 ευρώ και φυλάκιση 6 μηνών, επιβεβαιώνοντας πλήρως την τοποθέτηση του ΕΚΑ στο ΣτΕ για την απόπειρα των εργοδοτών να τρομοκρατούν όσους συνδικαλίζονται και ειδικότερα στην συγκεκριμένη περίπτωση, να κατασταλούν οι κινητοποιήσεις που έχουν αποφασίσει τα σωματεία των Συγκοινωνιών για να υπογράψουν Συλλογική Σύμβαση.

Το ΕΚΑ δηλώνει ότι κανείς εργαζόμενος δεν είναι μόνος και δεν τρομοκρατείται μέσω του εκφοβισμού. Θα είμαστε απέναντι σε κάθε απόπειρα ποινικοποίησης του δικαιώματος στην απεργία και τον συνδικαλισμό.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους συναδέλφους εργαζόμενους σε ΜΕΤΡΟ και ΤΡΑΜ στον αγώνα τους για ακύρωση των ποινών και για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Σωματεία σε μετρό-τραμ: Προκλητική αξίωση να φυλακιστούν συνδικαλιστές για συμμετοχή σε 3ωρη στάση εργασίας του ΕΚΑ

«Με ένα προκλητικό αίτημα στο δικαστήριο, για τη φυλάκιση και την επιβολή χρηματικού προστίμου σε συνδικαλιστές, συνοδεύτηκε η προσφυγή της ΣΤΑ.ΣΥ για να κηρυχθεί εκ των υστερών παράνομη η τρίωρη στάση εργασίας (9 π.μ.- 12 μ.μ.), που πραγματοποίησαν την Τρίτη 10/5, την ώρα εκδίκασης της προσφυγής στο Συμβούλιο Επικρατείας ενάντια στον Νόμο Χατζηδάκη του Εργατικού Κέντρου Αθήνας και της ΑΔΕΔΥ, τα Σωματεία Εργαζομένων στην Εταιρεία, ακολουθώντας σχετική απόφαση του ΕΚΑ .

Η ενέργεια αυτή αποτελεί απτή απόδειξη της αυταρχικής συμπεριφοράς της σημερινής Διοίκησης της ΣΤΑ.ΣΥ και αποτελεί ΝΤΡΟΠΗ και μελανή κηλίδα στην Ιστορία των Σταθερών Συγκοινωνιών και του συνδικαλιστικού κινήματος.

Ειλικρινά, απορούμε πώς δέχτηκε να συμπράξει σ’ αυτό το ολίσθημα η νομική σύμβουλος της Εταιρείας, συμπεριλαμβάνοντας στο δικόγραφό της ένα τέτοιο αίτημα, που στρέφεται ευθέως εναντίον συναδέλφων της.
Αλήθεια, ο διάσημος εκ Θεσσαλονίκης Εργατολόγος της Εταιρείας, αυτό το άθλιο αίτημα το έγραψε στην αγωγή μετά από παραγγελία του εντολοδόχου του;

Σε κάθε περίπτωση, η στόχευση της Διοίκησης είναι προφανής και είναι ενταγμένη στην πολιτική της κυβέρνησης, που όπως έχει αποκαλυφθεί, από μια σειρά νόμους, με αποκορύφωμα τις διατάξεις του αντεργατικού νόμου Χατζηδάκη, επιδιώκει να αποδυναμώσει τον συνδικαλισμό και να βάλει στον «γύψο» τη συνδικαλιστική δράση, θυμίζοντας πρακτικές άλλων εποχών.

Ωστόσο, θα πρέπει να ξέρουν κυβέρνηση και Διοίκηση της ΣΤΑΣΥ ότι οι εργαζόμενοι δεν θα υποκύψουν σε τέτοιες αυταρχικές, αντιδημοκρατικές συμπεριφορές.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

Οι Διοικήσεις

-ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΕΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ (ΣΕΛΜΑ)
-ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ.ΣΥ
-ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΡΑΜ (ΣΕΤ)
-ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΔΗΓΩΝ & ΛΟΙΠΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΙΝΗΣΗΣ ΣΤΗ ΣΤΑΣΥ (ΣΗΕΚ)
-ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ
-ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΔΗΓΩΝ ΤΡΑΜ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΣΗΤΑ)
-ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΔΗΓΩΝ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ (ΣΗΑΜ)
-ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΕΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ (ΣΕΚΕΛΜΑ)»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v