Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δολοφονία Τοπαλούδη: Ένοχοι χωρίς ελαφρυντικά, η πρόταση της εισαγγελέως για τους δράστες

Στην αγόρευσή της η εισαγγελική λειτουργός απέρριψε έναν προς έναν τους ισχυρισμούς των κατηγορουμένων οι οποίοι κατά την απολογία τους προσπάθησαν να ρίξουν ο ένας την ευθύνη στον άλλον.

Δολοφονία Τοπαλούδη: Ένοχοι χωρίς ελαφρυντικά, η πρόταση της εισαγγελέως για τους δράστες

Να κηρυχθούν ένοχοι όπως και πρωτόδικα οι δύο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, πρότεινε η εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας όπου δικάζεται η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό.

Στην αγόρευσή της η εισαγγελική λειτουργός απέρριψε έναν προς έναν τους ισχυρισμούς των κατηγορουμένων οι οποίοι κατά την απολογία τους προσπάθησαν να ρίξουν ο ένας την ευθύνη στον άλλον.

Στο δικαστήριο παρόντες ήταν και οι γονείς της άτυχης φοιτήτριας με την μητέρα της να ξεσπά ακόμη μια φορά βλέποντας τους κατηγορούμενους: «Σε τρεις μέρες έφαγες το παιδί μου ρε π@@@@@@παιδο. Ήρθατε από την Αλβανία να σπείρετε τον πόνο» φώναξε μόλις άρχισε η εισαγγελέας να περιγράφει όσα συνέβησαν.

Η εισαγγελική λειτουργός αφού αναφέρθηκε στη συνάντηση της Ελένης με τον κατηγορούμενο αλβανικής καταγωγής ανακαλύπτοντας στη συνέχεια ότι μαζί τους θα έρθει και ένας Ροδίτης φίλος του, έφτασε στη ώρα που οι τρεις τους πήγαν στο σπίτι του τελευταίου στους Πεύκους.

«Πήγαν στο δώμα και έπιναν ποτό. Στη 01.07 λεπτά η Ελένη στέλνει μήνυμα στη φίλη της «πάρε με σε μια ώρα τηλέφωνο». Το μήνυμα αυτό σημαίνει για μένα ότι «δεν περνάω καλά, κάτι συμβαίνει». Είχε ένστικτο. Παρά την αντίθετη βούληση της και με την άσκηση σωματικής βίας προχώρησαν μαζί της διαδοχικά σε συνουσία. Η άσκηση βίας αποδεικνύεται από τις αμυχές στο κορμί της, οι κακώσεις, τα σημάδια από τα μαχαίρια. Οι κακώσεις έγιναν εν ζωή. Η μη ύπαρξη κακώσεων στα γεννητικά όργανα δεν προβληματίζει αφού έμεινε για αρκετή ώρα στο νερό. Το κορίτσι προσπάθησε να αντισταθεί και προειδοποίησε ότι θα τους καταγγείλει. Εκείνοι σκεπτόμενοι τις συνέπειες αυτού της κατάφεραν πλήγματα στο κεφάλι με σίδερο προκαλώντας της αιμορραγία και οίδημα. Οι κατηγορούμενοι αντιλαμβανόμενοι την κατάσταση τη μετέφεραν στο μπάνιο κι εκείνη αιμορραγούσε ακατάσχετα. Όταν είδαν την κρισιμότητα της κατάστασης την μετέφεραν στο αυτοκίνητο.

Για τη μεταφορά είναι βέβαιο ότι απαιτούνταν δυο άτομα αφού το κορίτσι δεν θα μπορούσε να σταθεί στα πόδια του. Αντί την ύστατη στιγμή να τη βοηθήσουν, την οδήγησαν σε ερημική παραλία. Σταμάτησαν σε ένα πλάτωμα. Έριξαν την Ελένη ζωντανή στη θάλασσα για να μην εντοπιστεί ποτέ και να πεθάνει εκεί. Και οι δυο σήκωσαν το σώμα, παρά τους αντίθετους ισχυρισμούς τους. Προκύπτει από την κατάθεση του ιατροδικαστή ότι ενόψει του ότι η Έλενη ήταν ψηλή κοπέλα και βρισκόταν σε κωματώδη κατάσταση και δεν ήταν δυνατόν να την σηκώσει κάποιος μόνος. Ούτε υπάρχουν σημάδια από σύρσιμο επάνω της. Τεκμαίρεται ότι συνεργάστηκαν και οι δυο για να πετάξουν την Ελενη στη θάλασσα.».

Οι κατηγορούμενοι -σύμφωνα με την εισαγγελέα- επέστρεψαν στο σπίτι για να καθαρίσουν το φορτηγάκι, το σπίτι και να μαζέψουν τα προσωπικά αντικείμενα της κοπέλας. Σε 40-45 λεπτά εντοπίστηκαν ξανά στο ίδιο σημείο που έριξαν την Ελένη για να ξεφορτωθούν τα πράγματα της. Όμως πολλά κόλλησαν στη βλάστηση γιατί ο γκρεμός δεν ήταν κάθετος. «Ο θάνατος θα ερχόταν έτσι κι αλλιώς, απλώς διάλεξαν να την πετάξουν στη θάλασσα».

Προσχεδιασμένο το έγκλημα

Όσον αφορά στον ισχυρισμό των κατηγορουμένων ότι υπήρχε συναίνεση της κοπέλας, η εισαγγελέας ήταν ξεκάθαρη: «Δεν υπήρχε συναίνεση. Επικαλούνται οι κατηγορούμενοι μήνυμα της στο messenger που δήθεν τους καλούσε να συνερευθούν και οι τρεις. Δεν μας έφεραν κάτι τέτοιο στο δικαστήριο… Στην τελευταία συνομιλία της Ελένης με τη φίλη της δεν της είπε κάτι, ότι θα πήγαινε για διασκέδαση, αλλά ότι θα έβγαινε για σουβλάκι. Αν συναινούσε θα καλούσε τους κατηγορούμενους σπίτι και δεν θα έκανε μια ώρα δρόμο. …Αν η Ελένη συμμετείχε δεν θα είχε χρησιμοποιηθεί τέτοια σωματική βία. Προσχεδιασμένα οι κατηγορούμενοι εμφανίστηκαν εκείνο το βράδυ για να κάνουν ό,τι έκαναν», σημείωσε η εισαγγελέας. Και σε κάθε περίπτωση τόνισε: «Είναι τόσο σημαντικό το μήνυμα; Όχι. Ας υποθέσουμε ότι υπήρχε. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι ότι η παθούσα είχε υπαναχωρήσει, είχε δικαίωμα να αρνηθεί… Ένοχοι όπως κατηγορούνται.»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v