Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα ένταση με ΜΑΤ και φοιτητές στο ΑΠΘ

Κινητοποίηση φοιτητικών συλλόγων. Καταγγελίες για αιμόφυρτο φοιτητή έπειτα από επίθεση των ΜΑΤ, με ρίψη σε ευθεία βολή χειροβομβίδας κρότου-λάμψης, από το ΜέΡΑ25.

Νέα ένταση με ΜΑΤ και φοιτητές στο ΑΠΘ

Νέος κύκλος επεισοδίων εκτυλίχθηκε στο ΑΠΘ. Στην Πλατεία Χημείου, μπροστά από τη Σχολή Θετικών Επιστημών, αντιεξουσιαστές, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, έσπασαν μάρμαρα από τα σκαλιά σχολών εκτοξεύοντάς τα κατά των αστυνομικών δυνάμεων.

Tρία άτομα, φορώντας κράνη κι έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους, βγήκαν από το campus του ΑΠΘ και πέταξαν πέτρες και ξύλα κατά της αστυνομικής διμοιρίας που βρισκόταν μπροστά στη βόρεια είσοδο της ΔΕΘ, επί της Εγνατίας.

Η αστυνομία για την απώθησή τους έκανε χρήση χημικών και τα επεισόδια επεκτάθηκαν σε διάφορα σημεία του campus και αποκλιμακώθηκαν στην Πολυτεχνική Σχολή, γύρω από την οποία η ομάδα των κουκουλοφόρων διαλύθηκε.

Πριν ξεκινήσουν τα επεισόδια από τους φοιτητικούς συλλόγους ολοκλήρωσαν τη διαμαρτυρία τους μπροστά από το κτήριο του Τμήματος Βιολογίας και αποχώρησαν οργανωμένα με πορεία στο campus.

Καταγγελίες για αιμόφυρτο φοιτητή έπειτα από επίθεση των ΜΑΤ, με ρίψη σε ευθεία βολή χειροβομβίδας κρότου-λάμψης, από ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής και ΜέΡΑ25. Τον φοιτητή παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v