Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δίκη Φιλιππίδη: Οι διάλογοι των συνηγόρων με την καταγγέλλουσα

Με ερωτήσεις της υπεράσπισης προς τη δεύτερη καταγγέλλουσα συνεχίστηκε η δίκη του ηθοποιού Πέτρου Φιλιππίδη. «Γιατί σβήσατε το μήνυμα; - Δε φανταζόμουν ότι θα έρθω στο δικαστήριο... Να έχω ανάμνηση από τον παραλίγο βιαστή μου;»

Δίκη Φιλιππίδη: Οι διάλογοι των συνηγόρων με την καταγγέλλουσα

Με την κατάθεση της δεύτερης γυναίκας που καταγγέλλει τον Πέτρο Φιλιππίδη για σεξουαλική βία το 2010 στο καμαρίνι του στο Θέατρο "Μουσούρη" συνεχίστηκε η δίκη του ηθοποιού ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου. Η μάρτυρας εξετάστηκε σήμερα Παρασκευή από τους συνηγόρους υπεράσπισης του ηθοποιού, οι οποίοι, εστιάζοντας σε συγκεκριμένα σημεία από όσα έχει περιγράψει η καταγγέλλουσα για την επίμαχη ημέρα που αποπειράθηκε να τη βιάσει ο εντολέας τους, αμφισβητούν τη βασιμότητα των ισχυρισμών της.

Μεταξύ των θεμάτων που έθεσε η υπεράσπιση είναι και το μήνυμα το οποίο, σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται το φερόμενο θύμα, της είχε στείλει ο Φιλιππίδης μία ώρα μετά την επίθεση που της είχε κάνει. Στο εν λόγω μήνυμα, το οποίο δεν το κράτησε, σύμφωνα με τη μάρτυρα, της έγραφε: «Την επόμενη φορά δεν θα μου ξεφύγεις».

Μ. Δημητρακόπουλος: Είχατε ένα ντοκουμέντο του Φιλιππίδη που ομολογεί εγγράφως. Πώς δεν το βγάλατε έστω μια φωτογραφία;

Μάρτυρας: Δε φανταζόμουν ποτέ ότι θα έρθω στο δικαστήριο.

Μ. Δημητρακόπουλος: Ρωτώ έστω σαν κακή ανάμνηση...

Μάρτυρας: Να έχω ανάμνηση από τον παραλίγο βιαστή μου; Δεν άντεχα ούτε στις διαφημίσεις να τον βλέπω...

Η μάρτυρας ρωτήθηκε επίσης, ανάμεσα σε άλλα, πώς ενώ υποστηρίζει ότι έπεσε θύμα βιασμού δέχτηκε έξι μήνες μετά να παίξει σε παράσταση με έντονες ερωτικές σκηνές.

Κ. Πακιρτζίδου: Πως λοιπόν, ενώ τρεχάτε σε γιατρούς, παίρνατε φάρμακα και έχετε υποστεί αυτό το σοκ, διαλέξατε αυτό το ρόλο με τόση σεξουαλική σύγκρουση; Πού βρήκατε το ψυχικό σθένος να κάνετε αυτό το έργο;

Μάρτυρας: Δεν το έπαιξα καλά. Οι κριτικές ήταν κακές.

Κ. Πακιρτζίδου: Υπάρχουν χιλιάδες άλλα έργα...

Μάρτυρας: Τον τρόπο που τελικά μετέφερε το έργο ο σκηνοθέτης δεν τον ήξερα. Φορούσα χοντρό καλσόν στο χρώμα του δέρματος. Όλα τα σεξουαλικά είναι ψεύτικα...

Κ. Πακιρτζίδου: Ψεύτικο είναι να πέφτετε πάνω στο συμπρωταγωνιστή σας ενώ είχαν προηγηθεί όλα αυτά;

Μάρτυρας: Είναι θέατρο, είναι η δουλειά μου.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 14 Ιουνίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v