Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μπάχαλο στο υπ. Αμυνας για τις «υβριδικές απειλές»

Αρον άρον έσπευσαν πηγές του υπ. Αμυνας να διαψεύσουν πηγές του... υπ. Αμυνας για τον κίνδυνο «υβριδικών» απειλών το φετινό καλοκαίρι. «Είμαστε σε διαρκή ετοιμότητα», το τελευταίο μήνυμα.

Μπάχαλο στο υπ. Αμυνας για τις «υβριδικές απειλές»

Αναστάτωση, αντιδράσεις και πολλά ερωτηματικά προκάλεσε απογευματινή διαρροή κύκλων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας που έκανε λόγο για «πιθανές υβριδικές απειλές εντός του καλοκαιριού» και σχέδιο εσωτερικής αποσταθεροποίησης». Ωστόσο, μισή ώρα αργότερα το υπουργείο με νεότερη διαρροή… άδειαζε τον αξιωματούχο που προχώρησε σε αυτή την εκτίμηση, επισημαίνει το ethnos.

«Κύκλοι του ΥΠΕΘΑ επισημαίνουν ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα να αντιμετωπίσουν κάθε πρόκληση ή απειλή ασφαλείας, όπως ήταν και θα είναι πάντα. Τα υπόλοιπα είναι σενάρια που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα», ανέφεραν χαρακτηριστικά πηγές του υπουργείου Άμυνας, αδειάζοντας επί της ουσίας την πρώτη τοποθέτηση αξιωματούχου του υπουργείου.

Νωρίτερα, κύκλοι του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας έκαναν λόγω για «υβριδικού τύπου απειλές στα νησιά και τα σύνορα με τον Έβρο». Χαρακτηριστικά τόνιζαν: «Το καλοκαίρι μπορεί να έχουμε υβριδικού τύπου απειλές στα νησιά και τα σύνορα με τον Έβρο με στόχο την εσωτερική αποσταθεροποίηση πχ πυρκαγιές στα δάση».

Πάντως όπως οι ίδιοι κύκλοι σημείωναν το Υπουργείο και συνολικά η κυβέρνηση προετοιμάζεται για κάθε τύπου απειλή, απ’ όπου κι αν αυτή προέρχεται.

ΣΥΡΙΖΑ: Επιπόλαια η κυβέρνηση

«Η επιπολαιότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη αποτελεί από μόνη της κίνδυνο για την εθνική μας ασφάλεια, ακόμη μεγαλύτερο από τους φανταστικούς κινδύνους που σκαρφίστηκε ανώτατη πηγή του Υπ. Άμυνας, διαρρέοντας πληροφορίες για "πιθανές υβριδικές απειλές εντός του καλοκαιριού" και ύπαρξη σχεδίου εσωτερικής αποσταθεροποίησης σκορπώντας τον τρόμο στους πολίτες», καταγγέλλει η αξιωματική αντιπολίτευση.

«Για να χρειαστεί τελικά όλα αυτά να τα διαψεύσει μισή ώρα αργότερα, μετά τον σάλο που προκάλεσε. Αν δεν ήταν τόσο σοβαρό το θέμα θα μπορούσαμε να κάνουμε λόγο για μια ακόμη γελοιότητα των υπουργών του κ. Μητσοτάκη. Το πρόβλημα ωστόσο είναι δυστυχώς δομικό και ξεκινά από το Μέγαρο Μαξίμου που επιλέγει ακόμη και τα θέματα εθνικής ασφάλειας να τα διαχειρίζεται επικοινωνιακά, προκειμένου να εξυπηρετήσει το σχέδιο αλλαγής της ατζέντας από τα μείζονα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας.

Ο πανικός του κ. Μητσοτάκη είναι προφανής. Το τελευταίο όμως που χρειάζεται ο τόπος είναι μέσα στο πανικό του να εφευρίσκει κινδύνους και να δημιουργεί από μόνος του εντάσεις, που υπονομεύουν την ασφάλεια και την άμυνα της χώρας».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v