Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΕ: Ελληνικό αεροσκάφος στην κατάσβεση φωτιάς στην Αλβανία

Κινητοποιήθηκε ο ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας απογειώνοντας ελληνικό πυροσβεστικό αεροσκάφος για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών στην Αλβανία. Επίτροπος Διαχείρισης Κρίσεων ΕΕ: «Ευχαριστώ την Ελλάδα». Η ανακοίνωση της Κομισιόν.

ΕΕ: Ελληνικό αεροσκάφος στην κατάσβεση φωτιάς στην Αλβανία

Άμεση στήριξη προς την Αλβανία για την κατάσβεση των δασικών πυρκαγιών στο νήσο Σάσωνα (Sazan) του δήμου Αυλώνας κινητοποίησε η ΕΕ. Μέσω του ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, η Επιτροπή συντόνισε την αποστολή ενός πυροσβεστικού αεροσκάφους από την Ελλάδα, ώστε να βοηθήσει τα 250 μέλη των αλβανικών επίγειων δυνάμεων που προσπαθούν να περιορίσουν την εξάπλωση των πυρκαγιών.

Ο επίτροπος Διαχείρισης Κρίσεων κ. Γιάνες Λέναρτσιτς δήλωσε σχετικά: «Καθ’ όλη τη διάρκεια της φετινής αντιπυρικής περιόδου, η ΕΕ είναι έτοιμη να συντονίσει και να χρηματοδοτήσει ευρωπαϊκές επιχειρήσεις πυρόσβεσης, συμβάλλοντας στη διάσωση ζωών, περιουσιακών στοιχείων και στη διαφύλαξη των δασών μας. Ευχαριστώ την Ελλάδα για την ταχεία αποστολή του πυροσβεστικού της αεροσκάφους στο νησί Σάσωνα, στα ανοιχτά των αλβανικών ακτών. Η ΕΕ είναι έτοιμη να παράσχει περαιτέρω βοήθεια στην Αλβανία εάν της ζητηθεί».

Επιπλέον, το Σαββατοκύριακο η Ελλάδα ενεργοποίησε τη δορυφορική υπηρεσία Copernicus της ΕΕ για την παρακολούθηση των πυρκαγιών στα νότια προάστια της Αθήνας και για την εκτίμηση των ζημιών σε υποδομές, κατοικίες και κτίρια. Το Κέντρο Συντονισμού Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Ευρωπαϊκής Ένωσης λειτουργεί νυχθημερόν και βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις αλβανικές και ελληνικές αρχές πολιτικής προστασίας για τη στενή παρακολούθηση της κατάστασης και για να προσφέρει βοήθεια υπό τον συντονισμό της ΕΕ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v