Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άνοιξε τις πύλες του το Αρχαιολογικό Μουσείο Χαλκιδικής

Τα εγκαίνια πραγματοποίησε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα.

Άνοιξε τις πύλες του το Αρχαιολογικό Μουσείο Χαλκιδικής

Το ανακαινισμένο Αρχαιολογικό Μουσείο Χαλκιδικής στον Πολύγυρο εγκαινίασαν το Σάββατο η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Το Μουσείο, που επεκτάθηκε και απέκτησε μια νέα σύγχρονη έκθεση, με χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, είναι πλέον ένα από τα πιο σημαντικά μουσεία της Βόρειας Ελλάδας, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Περιφέρεια. 

Η κ. Μενδώνη επισήμανε μεταξύ άλλων: «Υλοποιούμε ένα πρόγραμμα πολλών έργων πολιτισμού, σε όλη Κεντρική Μακεδονία. Η Ευρωπαϊκή Ένωση σοφά ποιούσα έδωσε τη δυνατότητα στις Περιφέρειες να διαχειρίζονται σημαντικούς πόρους, που αφορούν τομείς όπως ο πολιτισμός, επειδή ήθελε οι τοπικές κοινωνίες να έχουν λόγο στην επιλογή παρεμβάσεων και έργων, τομείς που είναι της αποκλειστικής αρμοδιότητας του κράτους, όπως είναι ο πολιτισμός. [...] Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να προκύπτει μια σειρά παρεμβάσεων που ικανοποιεί όλους: Τις προτεραιότητες σε θέματα προστασίας, ανάδειξης, συντήρησης, διατήρησης του πολιτιστικού αποθέματος, αλλά και τις ανάγκες για δημιουργία και έκφραση, για παραγωγή σύγχρονου πολιτισμού».

Ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε: «Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας χρηματοδότησε την επέκταση του Αρχαιολογικού Μουσείου Χαλκιδικής, αυξάνοντας τον συνολικό εκθεσιακό χώρο συνολικά στα 582 τ.μ. με αίθουσα περιοδικών εκθέσεων, αίθουσα εκπαιδευτικών προγραμμάτων και χώρους εργαστηρίων συντήρησης. Επίσης, αξιοποιήσαμε ευρωπαϊκούς πόρους για τη δημιουργία της σύγχρονης έκθεσης, που αναδεικνύει και προβάλλει την ιστορία και τις ανασκαφικές έρευνες στη Χαλκιδική με τρόπο ολοκληρωμένο, εμπλουτίζει το διαχρονικό άξονα των πολιτιστικών διαδρομών της Κεντρικής Μακεδονίας, και ταυτόχρονα καθιστά το Αρχαιολογικό Μουσείο Χαλκιδικής ως σημείο αναφοράς».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v