Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Έγκλημα στην Άρτα: «Δεν πυροβόλησα τη γυναίκα μου»

Ο 29χρονος που σκότωσε τον πεθερό του οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και του αποδόθηκαν οι κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, της απόπειρας ανθρωποκτονίας, της παράνομης οπλοφορίας και παράνομης οπλοχρησίας.

Έγκλημα στην Άρτα: «Δεν πυροβόλησα τη γυναίκα μου»

Προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη πήρε ο 29χρονος που σκότωσε τον πεθερό του στο Αστροχώρι Άρτας.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο 29χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και του αποδόθηκαν οι κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, της απόπειρας ανθρωποκτονίας, της παράνομης οπλοφορίας και παράνομης οπλοχρησίας.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο 29χρονος δηλώνει μετανιωμένος και ισχυρίζεται ότι δεν πυροβόλησε και τη γυναίκα του. Σύμφωνα με τον δικηγόρο του ο δράστης υποστηρίζει ότι βρισκόταν σε βρασμό ψυχής και πως δεν είχε κακοποιητική συμπεριφορά προς τη σύζυγό του.

«Μετάνιωσα, ζητώ συγγνώμη»

«Μετάνιωσα, ζητώ συγγνώμη», ήταν τα πρώτα λόγια του 29χρονου δράστη που σκότωσε τον πεθερό του στο Αστροχώρι Άρτας.

Ο φερόμενος ως δράστης προσήχθη λίγο μετά τις δέκα το πρωί στην Αστυνομική Διεύθυνση Άρτας. Νωρίτερα είχε τηλεφωνήσει ο ίδιος στην Αστυνομία λέγοντας ότι επιθυμεί να παραδοθεί και ότι βρίσκεται στο χωριό Δαφνούλα της Ευρυτανίας. Άνδρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Άρτας μετέβησαν στο σημείο και προχώρησαν στη σύλληψή του.

Μέσω του δικηγόρου Ιωάννη Νεραντζά, ο 29χρονος κατέθεσε τη δική του θέση για τη δολοφονία του πεθερού του. Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο δικηγόρος είπε: «Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του θύματος. Ο δράστης δηλώνει μετανιωμένος για την πράξη του, ήταν η κακιά στιγμή».

Σε ερώτηση γιατί το έκανε είπε: «Τον πρόσβαλε ο πεθερός του, ήθελε να πάρει το παιδί μαζί του, ήταν οι μέρες καθορισμένες να πάρει το παιδί, διαπληκτίστηκε έντονα, ήταν η κάκια στιγμή. Το όπλο το πέταξε, ήξερε ότι θα συλληφθεί αλλά βρισκόταν σε σοκ γι’ αυτό κρυβόταν».

Σε ερώτηση αν πυροβόλησε την σύζυγό του ο κ. Νεραντζάς είπε πως δεν είχε καμία πρόθεση να κάνει κακό στην πρώην σύζυγό του.

Πού κρυβόταν, τι έκανε το όπλο

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 29χρονος είπε στους αστυνομικούς της ασφάλειας Άρτας πως ήθελε να δει το παιδί του και δεν τον άφηναν. Όπως ανέφερε ο ΣΚΑΪ, όλες αυτές τις ημέρες κρυβόταν στο βουνό, είχε πετάξει το όπλο και ήταν νηστικός.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο 29χρονος κυκλοφορούσε συχνά κρατώντας όπλο. Παρόλο που δεν υπάρχει καταγεγραμμένο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, η 36χρονη φέρεται να είπε στους αστυνομικούς που έσπευσαν στο σημείο της δολοφονίας ότι ο 29χρονος ήταν ένας άνθρωπος βίαιος και επιθετικός.

Σκότωσε τον πεθερό του μπροστά στα μάτια του παιδιού του

Το φονικό συνέβη το απόγευμα της Πέμπτης. Ο 29χρονος επικοινώνησε με την 36χρονη πρώην σύζυγό του, ώστε να επισκεφθεί το παιδί του. Η 36χρονη δέχτηκε και περίμενε την επίσκεψη στο πατρικό της.

Το ζευγάρι είχε πάρει πρόσφατα διαζύγιο. Ο πατέρας της 36χρονης τη φιλοξενούσε όπως και το εγγόνι του μετά το διαζύγιο. Ο 29χρονος έφτασε στο σπίτι με πρόσχημα να δει το παιδί του. Λίγη ώρα αργότερα, υπήρξε με τον πεθερό του, σύμφωνα με το epiruspost.gr και κατόπιν πήρε το όπλο που είχε στο αμάξι του και το έστρεψε εναντίον του ηλικιωμένου, ο οποίος προσπάθησε να υπερασπιστεί την κόρη του.

Ο φερόμενος ως δράστης πυροβόλησε εξ επαφής τέσσερις φορές τον πεθερό του σκοτώνοντάς τον, μπροστά στα μάτια της πεθεράς του, της πρώην συζύγου του και του παιδιού του. Ο 29χρονος φέρεται να αποπειράθηκε να σκοτώσει και την πρώην σύζυγό του πυροβολώντας εναντίον της χωρίς όμως να την τραυματίσει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v