Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ν. Τζανάκης: Πάνω από 150.000 τα πραγματικά κρούσματα

Πολλοί είναι αυτοί που νοσούν και κάνουν απλώς ένα σελφ τεστ, χωρίς να το δηλώνουν κι έτσι δεν καταγράφονται, επισημαίνει. Ποια είναι η εικόνα στα νοσοκομεία.

Ν. Τζανάκης: Πάνω από 150.000 τα πραγματικά κρούσματα

Σε περισσότερα από 150.000 ανέρχονται τα πραγματικά κρούσματα κορωνοϊού, εκτίμησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης, μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση» στον ΣΚΑΪ.

Ο καθηγητής τόνισε ότι σήμερα αναμένεται να ανακοινωθούν περίπου 60 με 80 χιλιάδες κρούσματα στην εβδομαδιαία έκθεση του ΕΟΔΥ, εξηγώντας ότι ο πραγματικός αριθμός μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερος: «Αν έχουμε 10-15 χιλιάδες κρούσματα την ημέρα, θα πρέπει να τα πολλαπλασιάσουμε επί 2 ή επί 3 για να βρούμε τα πραγματικά νούμερα. Επομένως, αν αυτά τα κρούσματα πολλαπλασιαστούν επί 7, πάμε στις 150 χιλιάδες την εβδομάδα. Αυτή είναι η πραγματικότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε, πολλοί είναι αυτοί που νοσούν και κάνουν απλώς ένα σελφ τεστ, χωρίς να το δηλώνουν κι έτσι δεν καταγράφονται. Για τις εισαγωγές στα νοσοκομεία τόνισε ότι αν και υπάρχει αυξημένος αριθμός κρουσμάτων, είναι αναντίστοιχος ο αριθμός των νοσηλειών.

Τέλος, για όσους επιστρέφουν από τις διακοπές συμβούλεψε πως για 3-4 ημέρες θα πρέπει να αποφύγουν επαφές με ευάλωτα άτομα και αν αυτές είναι απαραίτητες, να γίνουν με χρήση μάσκας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v