Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Smarthink: Τεχνητή νοημοσύνη για τη μείωση του λογαριασμού ρεύματος

Πώς λειτουργεί το σύστημα που προσφέρει η Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας και απευθύνεται σε όλους τους καταναλωτές ανεξαρτήτως παρόχου. Οι συσκευές, ο τρόπος λειτουργίας, το κόστος και η απόσβεση. Παρουσίαση.

Το 1ο Smart Home Οικοσύστημα έξυπνης διαχείρισης και εξοικονόμησης ενέργειας για το σπίτι, με Τεχνητή Νοημοσύνη λανσάρισε η Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας και μάλιστα απευθύνεται σε όλους τους οικιακούς καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας, ανεξαρτήτως παρόχου.

Πρόκειται για ένα σύστημα που «μαθαίνει» από τις συνήθειες σου και προσαρμόζεται αυτόματα σε αυτές ώστε να προσφέρει εξοικονόμηση, ασφάλεια και απομακρυσμένη διαχείριση.

Το σύστημα Smarthink αποτελείται από:

  • Το Starter Kit που είναι απαραίτητο για την λειτουργία του οικοσυστήματος και περιλαμβάνει: Gateway (το κέντρο ελέγχου του έξυπνου σπιτιού), Μετρητή Κατανάλωσης Ρεύματος (επιτρέπει να παρακολουθείται η κατανάλωση σε πραγματικό χρόνο, να εντοπίζεται ποιες συσκευές καταναλώνουν περισσότερο και να ελέγχεται ο λογαριασμός), Εξυπνο Θερμοστάτη Αφής (ρυθμίζει την επιθυμητή θερμοκρασία του σπιτιού ή/και του νερού μέσω κινητού) Εξυπνο Διακόπτη Θερμοσίφωνα (ο καταναλωτής ελέγχει την συσκευή ακόμα και όταν είναι εκτός σπιτιού και βλέπει σε πραγματικό χρόνο την κατανάλωσή).
  • Mobile Application. Προσφέρει διαχείριση όλου του οικοσυστήματος και των συσκευών από το Smartphone. Προσφέρει δυνατότητα ρύθμισης σεναρίων και κανόνων για κάθε στιγμή της μέρας και λήψη ειδοποιήσεων και προτάσεων, παρακολούθηση της κατανάλωσης των μεμονωμένων συσκευών σου αλλά και της συνολικής κατανάλωσης (τεχνολογία ΑΙ), αλλά και πρόβλεψη του μηνιαίου λογαριασμού ρεύματος
  • Υπηρεσία Τεχνητής Νοημοσύνης και Απομακρυσμένης Διαχείρισης. Η υπηρεσία Smarthink περιλαμβάνει ειδικούς αλγόριθμους, οι οποίοι μέσω της εφαρμογής μελετούν τις συνήθειες του χρήστη, μαθαίνουν τα επίπεδα άνεσής του (θερμοκρασία, φωτισμός) και καταλήγουν σε προσωποποιημένες δράσεις εξοικονόμησης χωρίς να επηρεάζουν τις συνήθειες του νοικοκυριού. Οι αλγόριθμοι χρειάζονται δεδομένα μερικών εβδομάδων (4-6) για να αρχίσουν να λειτουργούν πλήρως, ενημερώνονται και βελτιώνονται συνεχώς μέσα από την καθημερινή χρήση του οικοσυστήματος Smarthink, ενώ ο χρήστης έχει την δυνατότητα να παρέμβει στο σύστημα κατά βούληση.
  • Πρόσθετες Συσκευές (Έξυπνη Πρίζα, Έξυπνος Αισθητήρας Χώρου, Έξυπνη Λάμπα (Λευκό & RGB φως), Αισθητήρας πόρτας παραθύρου, Έξυπνο Χειριστήριο Κλιματιστικού

Το σύστημα είναι ιδιαίτερα οικονομικό. Το Starter Kit κοστίζει πλέον 299,9 ευρώ (κόστος εγκατάστασης 60 ευρώ και ενεργοποίησης 9,9 ευρώ), ενώ το μηνιαίο πάγιο για την εφαρμογή στο κινητό τιμάται 9,99 ευρώ. Για κάθε μια από τις πρόσθετες συσκευές το κόστος κινείται από 19,9 έως 39,9 ευρώ.

Δεδομένου ότι μπορεί να εξοικονομήσει σχεδόν 20% της ενέργειας σε μια τετραμελή οικογένεια η απόσβεση γίνεται σε οκτώ μήνες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v