Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θεσσαλονίκη: Συγκεντρώσεις και πορείες στο κέντρο της πόλης

σε εξέλιξη βρίσκονται οι προγραμματισμένες και φέτος συγκεντρώσεις και πορείες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου από νωρίς το απόγευμα έχουν αναπτυχθεί σε κεντρικούς δρόμους και γύρω από το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Θεσσαλονίκη: Συγκεντρώσεις και πορείες στο κέντρο της πόλης

Αυξήσεις στους μισθούς και αποκατάσταση του θεσμικού πλαισίου των συλλογικών συμβάσεων, διεκδικούν οι εργαζόμενοι, που συμμετέχουν στο συλλαλητήριο των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ στο άγαλμα του Βενιζέλου, στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της ΔΕΘ.

«Τελείωσαν και οι αντοχές και οι ανοχές», δήλωσε ο οργανωτικός γραμματέας της ΓΣΕΕ Βαγγέλης Μουτάφης και πρόσθεσε: «Δώδεκα χρόνια μνημόνια και περιοριστικές πολιτικές, δώδεκα χρόνια οι εργαζόμενοι βιώνουν μειώσεις, εισοδημάτων, μειώσεις μισθών, χωρίς συλλογικές συμβάσεις, με την εργοδοτική αυθαιρεσία να εντείνεται. Και πάνω απ΄ όλα, τα εργατικά ατυχήματα να παίρνουν τη μορφή χιονοστιβάδας».

«Τα πράγματα δεν μπορούν να συνεχιστούν έτσι», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΕΚΘ Χάρης Κυπριανίδης και συνέχισε: «Η ακρίβεια μας έχει γονατίσει, οι συνθήκες εργασίας έχουν γίνει ακόμη πιο δύσκολες από ότι στο παρελθόν. Θέλουμε ο βασικός μισθός να αυξηθεί, η αγοραστική δύναμη των εργαζομένων και των μικρομεσαίων να αυξηθεί, θέλουμε ασφάλεια στην εργασία, θέλουμε να επιστρέψουν οι συλλογικές συμβάσεις και η διαπραγμάτευση τους στους κοινωνικούς εταίρους, όπως έπρεπε να είναι και όπως ήταν στο παρελθόν».

«Οι εργαζόμενοι είναι εδώ και απαιτούν εδώ και τώρα αυξήσεις στους μισθούς τους για να αντιμετωπίσουν την ακρίβεια. Οι ελληνικές οικογένειες δεν μπορούν να ζήσουν με πεντακόσια ευρώ ενοίκιο και διακόσια πενήντα ευρώ ρεύμα» δήλωσε ο προεδρεύων της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ Δημήτρης Μπράτης.

Την κεντρική ομιλία εκφώνησε ο πρόεδρος του ΕκΘ, ενώ μίλησαν επίσης για την ΑΔΕΔΥ ο Δημήτρης Μπράτης και στη συνέχεια οι εκπρόσωποι των παρατάξεων και διαβάστηκε το ψήφισμα της συγκέντρωσης.

Στο ίδιο σημείο, διαδηλώνει και το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τη γραμματέα του κόμματος Ράνια Σβίγκου και κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενο από τον αναπληρωτή γραμματέα Γ Βασιλειάδη καί την τομεάρχη εργασίας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου

Η πορεία θα κινηθεί από την οδό Ίωνος Δραγούμη προς την παραλιακή και από εκεί μέσω της οδού Νικολάου Γερμανού θα καταλήξει στην πλατεία της ΧΑΝΘ.

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκονται οι προγραμματισμένες και φέτος συγκεντρώσεις και πορείες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου από νωρίς το απόγευμα έχουν αναπτυχθεί σε κεντρικούς δρόμους και γύρω από το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Από την πλατεία της ΧΑΝΘ ξεκίνησε η πορεία του ΠΑΜΕ, ενώ στην Καμάρα ολοκληρώνεται σε λίγο η συγκέντρωση την οποία συμμετέχουν μέλη της Εξοκοινοβουλευτικής Αριστεράς και του αντεξουσιαστικού χώρου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v