Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απορρίφθηκε το αίτημα Τουλουπάκη να προσκομιστούν αναρρωτικές άδειες αρεοπαγίτη

Το Δικαστήριο απέρριψε το αίτημα για τη χορήγηση των εγγράφων -ώστε να διαπιστωθεί εάν υπήρχε αδυναμία εκτέλεσης καθηκόντων- «ελλείψει εννόμου συμφέροντος αφού δεν συνδέεται με συγκεκριμένο αίτημα».

Απορρίφθηκε το αίτημα Τουλουπάκη να προσκομιστούν αναρρωτικές άδειες αρεοπαγίτη

Ανέκρουσαν πρύμναν οι κατηγορούμενοι Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και Ελένη Τουλουπάκη όσον αφορά την ένσταση περί κακής σύνθεσης του δικαστηρίου.

Παρά το γεγονός ότι από την έναρξη της διαδικασίας είχαν υποστηρίξει ότι θα προβούν στην συγκεκριμένη ενέργεια, εντούτοις σήμερα, οπισθοχώρησαν επιφυλασσόμενοι να κάνουν χρήση του δικαιώματός τους μελλοντικά.

"Δεν θα κατατεθεί ένσταση κακής σύνθεσης για να μην θεωρηθεί ότι επιχειρείται παρακώλυση του δικαστηρίου. Η κυρία Τουλουπάκη επιδιώκει να αθωωθεί επι της ουσίας», είπε στους δικαστές ο εκ των συνηγόρων υπεράσπισης της πρώην εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς Γιάννης Μαντζουράνης.

Η υπέράσπιση της κ. Τουλουπάκη υπέβαλε τελικώς αίτημα να της προσκομιστούν τα έγγραφα της αναρρωτικής άδειας του δικαστή (κυρίως για τον περασμένο Ιούλιο που έγινε η κλήρωση στη Βουλή) και την επιστολή του ίδιου αρεοπαγίτη προς τον πρόεδρο της Βουλής στην οποία του εξηγούσε τους λόγους που δεν μπορούσε να εμφανιστεί ενώπιον τους στην ακρόαση για την επιλογή νέου εισαγγελέα στον Άρειο Πάγο.

Το Δικαστήριο απέρριψε το αίτημα για τη χορήγηση των εγγράφων «ελλείψει εννόμου συμφέροντος αφού δεν συνδέεται με συγκεκριμένο αίτημα».

Πάντως η τοποθέτηση της εισαγγελέως του Ειδικού Δικαστηρίου Όλγας Σμυρλή για τη σύνθεση του Δικαστηρίου προκάλεσε την αντίδραση της υπεράσπισης της κα Τουλουπάκη.

Εισαγγελέας: Η νομιμότητα κλήρωσης εκφεύγει από από αρμοδιότητα δικαστηρίου.

Βασίλης Χειρδάρης (συνήγορος Ελ.Τουλουπάκη): Δηλαδή η Βουλή μπορεί μα βάλει όποιους θέλει και να τους στείλει. Θα σας στείλει τον περιπτερά κι εσείς δεν θα το ελεγξετε; Οφειλει και αυτεπαγγέλτως το Δικαστήριο σας να ελέγξει τη νομιμότητα σας. Έχετε υποχρέωση να την ελέγξετε..

Γιαν. Μαντζουράνης (συνηγ.Ελ. Τουλουπάκη): Εάν θα υποβάλλουμε αίτημα είναι άλλο θέμα. Θέλουμε πρωτίστως να αποδείξουμε σε σας και τους πολιτες όλες τις παρανομίες της προδικασίας όπου οι κατηγορούμενοι δεν είχαν δικαίωμα να εκφράσουν αντιρρήσεις.

Ιπποκράτης Μυλωνάς (συνήγορος Δημ. Παπαγγελόπουλου): Δεν υποβάλουμε τώρα αίτημα για κακή σύνθεση του Δικαστηρίου αλλά δεν παραιτούμαστε από κάθε δικαίωμα μας, είτε αργότερα εδώ είτε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο .

Παράλληλα, η εισαγγελέας Γεωργία Τσατάνη δήλωσε παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας της παράβασης καθήκοντος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, τον οποίο έχει καταγγείλει ότι παρενέβη στην έρευνα της για τα δάνεια της Μαρφίν και τον Ανδρέα Βγενόπουλο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v