Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ποιοι πήραν τα €150 του «Τουρισμός για Όλους 2022»

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα. Πώς θα ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενοι αν κληρώθηκαν για το voucher. Τι προβλέπει το πρόγραμμα για εξαργύρωση της ψηφιακής κάρτας μέχρι και τον Ιούνιο του 2023.

Ποιοι πήραν τα €150 του «Τουρισμός για Όλους 2022»

Το Υπουργείο Τουρισμού ανακοίνωσε την ανάρτηση των πινάκων νέων κληρωθέντων δικαιούχων του Προγράμματος «Τουρισμός για Όλους 2022», όπως αυτοί προέκυψαν από τη δεύτερη κλήρωση που έλαβε χώρα τη 16η Σεπτεμβρίου 2022. Στην κλήρωση συμμετείχαν όσοι πολίτες είχαν υποβάλλει έγκυρη αίτηση συμμετοχής τον περασμένο Ιούλιο.

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για το αν κληρώθηκαν μέσω της εφαρμογής https://vouchers.gov.gr/tourism4all, ενώ θα υπάρξει ενημέρωση μέσω μηνύματος sms και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους 2022» προσφέρει επιδότηση διαμονής ύψους 150 ευρώ (200 ευρώ για ΑΜΕΑ) μέσω ψηφιακής κάρτας. Για πρώτη φορά, η εξαργύρωση των vouchers μπορεί να γίνει σε κάθε ξενοδοχείο και κατάλυμα της χώρας μέχρι και τον Ιούνιο του 2023, καλύπτοντας το σύνολο της φθινοπωρινής και χειμερινής περιόδου.

Το Πρόγραμμα αποτελεί την αναβαθμισμένη ψηφιακή εκδοχή του ομώνυμου Προγράμματος των προηγούμενων ετών, καθώς για πρώτη φορά προβλέπονται:

  • αυξημένη επιδότηση 150€ ανά δικαιούχο (από 120€ που ήταν πέρυσι),
  • ειδική πρόβλεψη για υψηλότερη επιδότηση 200€ για ΑμεΑ με αναπηρία άνω του 67%,
  • ανέπαφη πληρωμή και εξαργύρωση του e-voucher σε κάθε πάροχο διαμονής (ξενοδοχεία, καταλύματα κ.ά.) και σε κάθε προορισμό της χώρας, χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς
  • άμεση αποζημίωση των παρόχων, γεγονός που βάζει τέλος στην αναμονή και τις χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες
  • εξαργύρωση του e-voucher εφάπαξ ή σε δόσεις μέχρι και τον Ιούνιο του 2023, ώστε υποστηριχθεί και η επιλογή διακοπών εκτός υψηλής τουριστικής περιόδου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v