Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Πανεπιστημίων Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης στην Αθήνα

Στο Πολεμικό Μουσείο, από 19 έως 21 Οκτωβρίου, με τίτλο «Ψηφιακή Eπαναφορά: Μετασχηματίζοντας τα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια για έναν κόσμο που αλλάζει». Στο επίκεντρο νέες μεθοδολογίες ψηφιακής εκπαίδευσης.

Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Πανεπιστημίων Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης στην Αθήνα

Περισσότεροι από 250 σύνεδροι, ειδικοί της διαδικτυακής, μεικτής και εξ αποστάσεως εκπαίδευσης από περισσότερες από 25 χώρες θα βρεθούν στην Αθήνα από τις 19 έως τις 21 Οκτωβρίου για το ετήσιο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Πανεπιστημίων Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης (EADTU), με συνδιοργανωτή και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ).

Το συνέδριο έχει τίτλο «Ψηφιακή Eπαναφορά: Μετασχηματίζοντας τα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια για έναν κόσμο που αλλάζει» και οι συμμετέχοντες θα μοιραστούν την τεχνογνωσία τους σε νέες μεθοδολογίες ψηφιακής εκπαίδευσης, νέες τεχνολογικές δυνατότητες, αλλά και νέες κουλτούρες, και θα εξερευνήσουν ευκαιρίες για προσφορά εκπαίδευσης υψηλής ποιότητας, χωρίς αποκλεισμούς, σε έναν ραγδαία μεταβαλλόμενο κόσμο.

Στην έναρξη του συνεδρίου θα μιλήσουν η γενική διευθύντρια Εκπαίδευσης, Νεολαίας, Αθλητισμού και Πολιτισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Θέμις Χριστοφίδου, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως και ο πρόεδρος της EADTU και πρύτανης του Ισπανικού Πανεπιστημίου Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης της Μαδρίτης, καθηγητής Ρικάρντο Μαϊράλ, σχετικά με τις πολιτικές για την ανώτατη εκπαίδευση στην Ευρώπη.

Το συνέδριο θα διεξαχθεί στο συνεδριακό κέντρο του Πολεμικού Μουσείου της Αθήνας.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα θέματα συζήτησης στην ολομέλεια και στις ομάδες εργασίας παρατίθενται στην ηλεκτρονική σελίδα του συνεδρίου: https://conference.eadtu.eu/

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v