Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κιβωτός του Κόσμου: Τέσσερα πρόσωπα στο κάδρο των ερευνών

Ένα προβεβλημένο στέλεχος και τρεις εργαζόμενοι φέρεται να καταγγέλλονται, με βάση αξιόπιστες μαρτυρίες, για σεξουαλική κακοποίηση και ξυλοδαρμούς ανηλίκων. Ανακοίνωση της Ένωσης Ποινικολόγων.

Κιβωτός του Κόσμου: Τέσσερα πρόσωπα στο κάδρο των ερευνών

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις με την υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου, καθώς όσο περνούν οι μέρες αυξάνονται οι καταγγελίες και, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, στο κάδρο των ερευνών μπαίνουν τέσσερα πρόσωπα από τη δομή.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, οι εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές έχουν στη διάθεσή του πολύ κρίσιμες καταγγελίες. Το ένα πρόσωπο που μπαίνει στο μικροσκόπιο των αρχών είναι προβεβλημένο στέλεχος της Κιβωτού, σε βάρος του οποίου υπάρχει πολύ σοβαρή καταγγελία 19χρονου για σεξουαλική κακοποίηση, ενώ τα άλλα τρία πρόσωπα είναι άντρες εργαζόμενοι, που ζούσαν από παιδιά στην Κιβωτό και με την πάροδο του χρόνου έγιναν εργαζόμενοι και οι οποίοι ελέγχονται για κακοποιητικές, βίαιες συμπεριφορές σε βάρος παιδιών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ανήκουν στο στενό περιβάλλον του προβεβλημένου στελέχους της Κιβωτού που ελέγχεται για σεξουαλική κακοποίηση.

Οι τρεις υπάλληλοι φέρονται να είχαν συγκεκριμένο ρόλο, έχοντας την εμπιστοσύνη του στελέχους και αναλαμβάνοντας να διαχειριστούν δύσκολες καταστάσεις που προέκυπταν μέσα στις δομές ανά την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, ο φόβος δεν επέτρεπε ως τώρα στα παιδιά να μιλήσουν για τα όσα φέρεται να βίωναν.

Σημειώνεται ότι διαφορετικά πρόσωπα καταγγέλλουν περιστατικά τρόμου σε ξεχωριστές περιοχές, καθιστώντας κομβικές τις έρευνες της αστυνομίας, με τις δομές της Κιβωτού σε Βόλο, Χίο, Ιωάννινα, Αθήνα και Καλαμάτα να έχουν μπει στο μικροσκόπιο. Δύο καταγγελίες κάνουν λόγο για σεξουαλική κακοποίηση και ακολουθούν φερόμενοι ξυλοδαρμοί, απειλές και τιμωρίες.

Εν τω μεταξύ, η Ένωση Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «παρακολουθεί με στενοχώρια και προβληματισμό τα όσα δημοσιογραφικά βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την Κιβωτό του Κόσμου και παρακαλεί αφενός τους εμπλεκόμενους συνηγόρους και μη (των οποίων ενδεχομένως να ζητηθεί η γνώμη τους από ΜΜΕ) όσο και τα ίδια τα ΜΜΕ να σεβαστούν το τεκμήριο αθωότητας κάθε τυχόν υπόπτου αλλά και κατηγορουμένου, το οποίο έχει καταστρατηγηθεί βάναυσα στις μέρες μας σε μια σειρά υποθέσεων, με ευθύνη όλων μας, καθότι το αίμα, η αρένα και τα λιοντάρια δεν αρμόζουν στο νομικό μας πολιτισμό και τη Δίκαιη Δίκη, η οποία είναι το ζητούμενο για τον καθένα και αποτέλεσε το αντικείμενο του πρόσφατου 23ου Συνεδρίου μας».

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v