Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κιβωτός του Κόσμου: Στην Εισαγγελία τα στοιχεία ερευνών της Οικονομικής Αστυνομίας

Αφορά το προανακριτικό υλικό που συγκεντρώθηκε από έρευνες, οι οποίες διενεργήθηκαν σε κεντρικά γραφεία και δομές φιλοξενίας που διατηρεί η εν λόγω ΜΚΟ σε Αθήνα, Βόλο, Ιωάννινα, Χίο και Καλαμάτα,

Κιβωτός του Κόσμου: Στην Εισαγγελία τα στοιχεία ερευνών της Οικονομικής Αστυνομίας

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών παραδόθηκε σήμερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του αρχηγείου της ΕΛΑΣ, το προανακριτικό υλικό που συγκεντρώθηκε από τις έρευνες της Οικονομικής Αστυνομίας στα κεντρικά γραφεία της «Κιβωτού του Κόσμου» και στις δομές φιλοξενίας που διατηρεί η ΜΚΟ σε Αθήνα, Βόλο, Ιωάννινα, Χίο και Καλαμάτα, καθώς και σε ένα σπίτι.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Από την Διεύθυνση υποβλήθηκε σήμερα, Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, προανακριτικό υλικό που συγκεντρώθηκε από έρευνες, οι οποίες διενεργήθηκαν σε κεντρικά γραφεία και δομές φιλοξενίας που διατηρεί η εν λόγω ΜΚΟ σε Αθήνα, Βόλο, Ιωάννινα, Χίο και Καλαμάτα, καθώς και σε οικία, όπως επίσης και από την διενεργηθείσα αλληλογραφία, προς ενημέρωση και αξιολόγηση των στοιχείων».

Σημειώνεται πως στο διαμέρισμα της δομής στον Κολωνό, στο οποίο διέμενε ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα, εντοπίστηκε χρηματικό ποσό μέσα σε χρηματοκιβώτιο, το μέγεθος του οποίου δεν έχει προσδιοριστεί. Μαζί με το ποσό αυτό, βρέθηκαν και άλλα έγγραφα.

Την ίδια στιγμή, η πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή έσπευσε να αδειάσει τη θυρίδα που διατηρούσε σε τράπεζα και κατέθεσε μεγάλο χρηματικό ποσό σε λογαριασμό της «Κιβωτού».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, από τον οικονομικό έλεγχο, μέχρι στιγμής έχει προκύψει και μια κατάθεση-μυστήριο που έγινε την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με τα στοιχεία, η πρεσβυτέρα κατέθεσε ποσό 500.000 ευρώ σε λογαριασμό της «Κιβωτού».

Σύμφωνα με πληροφορίες, δε, θα γίνει και έλεγχος «πόθεν έσχες» της Σταματίας Γεωργαντή, ως διαχειρίστριας της ΜΚΟ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v