Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κιβωτός του Κόσμου: Από «κόσκινο» 11 άτομα για 4 κακουργήματα

Τι δηλώνουν ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή μετά το βαρύ κατηγορητήριο για υπεξαίρεση, φοροδιαφυγή, απιστία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Nέες καταγγελίες στο φως.

Κιβωτός του Κόσμου: Από «κόσκινο» 11 άτομα για 4 κακουργήματα

«Φύλλο και φτερό» θα κάνουν τα οικονομικά στοιχεία της «Κιβωτού» οι Αρχές, την ώρα που αναμένονται ραγδαίες εξελίξεις τα επόμενα 24ωρα. Απογοητευμένος και σοκαρισμένος, ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης στα οικονομικά της δομής για τέσσερα κακουργήματα.

Πολλά είναι τα ερωτήματα για τον τρόπο διαχείρισης των δωρεών στην «Κιβωτό», καθώς οι καταγγελίες πληθαίνουν. Οι Αρχές θα κινηθούν με μεθοδικότητα και ταχύτητα, προκειμένου να ξετυλίξουν το κουβάρι, με το κατηγορητήριο να είναι βαρύ τόσο για τον πατέρα Αντώνιο όσο και για άλλα 9 στελέχη της δομής.

Εκτεταμένο φορολογικό και διαχειριστικό έλεγχο στα οικονομικά της «Κιβωτού», του πατέρα Αντώνιου, της συζύγου του αλλά και άλλων εννέα προσώπων παρήγγειλε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Ιωάννης Σέβης. Η Οικονομική Αστυνομία καλείται να ελέγξει αν έχουν δοθεί στη ΜΚΟ, επιχορηγήσεις οποιασδήποτε μορφής από κρατικούς ή ευρωπαϊκούς πόρους, ενώ θα ελεγχθούν τα πάντα, δάνεια, κάρτες, λογαριασμοί, μετοχές και ό,τι υπάρχει σε τράπεζες.

Έρευνα για «ξέπλυμα» και άλλα τρία κακουργήματα

Για υπεξαίρεση, φοροδιαφυγή, απιστία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, συνολικά για τέσσερα αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα διέταξαν οι εισαγγελικές αρχές να διερευνηθούν σε βάθος 5ετίας, ο ιδρυτής της Κιβωτού, η πρώην πρόεδρος της οργάνωσης και 9 ακόμη πρώην στελέχη και στενοί συνεργάτες του πατέρα Αντώνιου.

Τα αδικήματα που διερευνώνται στο πλαίσιο της εισαγγελικής παραγγελίας αφορούν τέσσερις ερευνώμενες πράξεις, όλες σε βαθμό κακουργήματος. Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας, ο εισαγγελέας Ιωάννης Σέβης θα κρίνει εάν θα προχωρήσει στην άσκηση ποινικών διώξεων.

Στο μεταξύ, τη σιωπή της έσπασε η πρώην παιδαγωγός από τη δομή της Καλαμάτας, η γυναίκα που αρχικά εμπιστεύτηκε ο 19χρονος, πριν μεταβεί στις Αρχές για να καταγγείλει τις ασελγείς πράξεις σε βάρος του από στέλεχος της οργάνωσης.

«Με εμπιστεύτηκαν τα παιδιά γιατί ακριβώς επειδή ήμουν ήδη απομακρυσμένη απ΄την δομή και μπορούσαν να μου μιλήσουν άνετα, γαιτί είχαμε πολύ καλές σχέσεις. Δεν είπε… (ο 19χρονος) κάτι ψέματα, δεν είπε κάτι παραπάνω ούτε κάτι λιγότερο. Είπε αυτά τα οποία ήταν η αλήθεια, αυτό», δήλωσε στην εκπομπή «Το Πρωινό» η πρώην παιδαγωγός στη δομή της Καλαμάτας

Οι καταθέσεις πρώην τροφίμων και εργαζομένων συνεχίζονται στο πλαίσιο της προανάκρισης.

Πατέρας Αντώνιος: «Τα ράσα μου δεν έχουν τσέπες»

Παράλληλα, μετά την 24ωρη εκπνοή της εισαγγελικής διορίας για άμεση απομάκρυνση του ιδρυτή της οργάνωσης από όλες τις δομές της, ο πατέρας Αντώνιος σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, φέρεται ήδη να φιλοξενείται σε σπίτι συγγενικού του προσώπου, ενώ τις επόμενες ώρες αναμένεται να μεταφερθούν τα προσωπικά αντικείμενα του ζευγαριού από το διαμέρισμα που διατηρούσαν, στον τελευταίο όροφο της δομής στον Κολωνό.

Tην ίδια ώρα, για άδικες κατηγορίες και νόμιμες διαδικασίες κάνουν λόγο ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα, μετά την εντολή του εισαγγελέα για έρευνα στα οικονομικά της δομής, όπου θα διερευνηθούν τέσσερα κακουργήματα.

Σύμφωνα με το Star, ο πατέρας Αντώνιος φέρεται να είπε σε δικούς του ανθρώπους: «Δεν περίμενα μετά από τόση προσπάθεια να ακούγεται το όνομά μου για τέτοια πράγματα. Όλα τα περιουσιακά στοιχεία είναι περασμένα στην Κιβωτό. Δεν έχω τίποτα δικό μου. Όλα είναι των παιδιών. Δεν κρύβομαι από κανέναν. Αν με ζητήσουν οι Αρχές θα εμφανιστώ αμέσως. Με κατηγορούν άδικα άνθρωποι που δεν πέρασαν καν από την Κιβωτό. Τα ράσα μου δεν έχουν τσέπες».

Πρεσβυτέρα: «Δεν έκρυψα ποτέ χρήματα»

Από την πλευρά της, η πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή, φέρεται να επιμένει λέγοντας: «Δεν έκρυψα ποτέ χρήματα σε μυστικές γωνιές. Δεν πέφτουμε από τα σύννεφα για τις εξελίξεις. Οι νομικοί μας είχαν ενημερώσει τι θα συμβεί. Ανεβαίνουμε τον δικό μας Γολγοθά και θα αποδείξουμε ότι όλα έγιναν σύμφωνα με το γράμμα του νόμου».

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή η πρεσβύτερα έφυγε…τρέχοντας από το διαμέρισμα του ζευγαριού στον Κολωνό, φανερά εκνευρισμένη από την παρουσία των δημοσιογράφων. Στην πρώτη της εμφάνιση μετά τις καταγγελίες, η Σταματία Γεωργαντή, έδειξε να έχει χάσει την ψυχραιμία της, προσπαθώντας να αποφύγει τις κάμερες, σπεύδοντας προς το όχημα που ήρθε για να την παραλάβει.

Μάλιστα, επειδή η πόρτα του αυτοκινήτου καθυστέρησε να ανοίξει, η πρεσβυτέρα φάνηκε να χτυπάει το πόδι στην άσφαλτο και με το χέρι της το τζάμι του αυτοκινήτου, που... μάρσαρε για να εγκαταλείψει το σημείο το συντομότερο δυνατό.

Με το πόδι στο γκάζι και τον οδηγό να κάνει ελιγμούς ανάμεσα στα τηλεοπτικά συνεργεία που βρίσκονταν στο σημείο, η έκπτωτη πρόεδρος της οργάνωσης -λίγη ώρα μετά την εκπνοή της εισαγγελικής διορίας για άμεση απομάκρυνση του ιδρυτή της Κιβωτού από όλες τις δομές - εγκατέλειψε και εκείνη, από την…πίσω πόρτα, τις εγκαταστάσεις του ιδρύματος στον Κολωνό. Λίγη ώρα νωρίτερα, από την κεντρική είσοδο του κτηρίου είχε εισέλθει η νέα προσωρινή πρόεδρος για ένα ακόμη συμβούλιο του ιδρύματος.

Nέες καταγγελίες στο φως

Σύμφωνα με το Star, στη δομή της Άνοιξης που έχει κλείσει, δύο εθελοντές ανέφεραν πως υπήρχε ανοργανωσιά και πως πετούσαν ακόμη και τα τρόφιμα.

«Είχαμε κάνει φιλανθρωπική εκδήλωση στην Άνοιξη, ειχε έρθει η πρεσβυτέρα και πήρα τα όποια χρήματα. Απόδειξη από ότι ξέρω δεν έδωσε. Θα είχαν μαζευτεί ένα δυο τρία χιλιάρικα» είπε ο Δημήτρης Ράικος, αντιδήμαρχος διοικητικών υπηρεσιών και ανάπτυξης ανθρωπίνων πόρων, δήμου Διονύσου.

«Νομίζω ότι ο Παπαντώνης παρεξέκλινε της πορείας του. Αλλιώς ξεκίνησε και η πολλή δημοσιότητα και η εξουσία...έχασε το μυαλό του» ανέφερε πρώην εθελοντής της Κιβωτού.

«Έλεγε ο άλλος δεν θα κάνω μνημόσυνο για τη μανά μου θα δώσω τα λεφτά στην Κιβωτό. Τα βάζανε σε λογαριασμό» σημείωσε πρώην εθελόντρια της Κιβωτού.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v