Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μητέρα: Για πρώτη φορά ελάχιστα επεμβατική εγχείρηση λιθοτριψίας σε βρέφος

Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε σε κοριτσάκι 15 μηνών. Έπασχε από συγγενή μυοκαρδιοπάθεια και εξεσημασμένη κοραλλιοειδή λιθίαση. Ποιοι ήταν οι επικεφαλής χειρουργοί.

Μητέρα: Για πρώτη φορά ελάχιστα επεμβατική εγχείρηση λιθοτριψίας σε βρέφος

Μια πρωτοποριακή για τα Ελληνικά δεδομένα ελάχιστα επεμβατική χειρουργική επέμβαση, πραγματοποιήθηκε επιτυχώς σε κοριτσάκι 15 μηνών, από την Ουρολογική Κλινική Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργικής Λιθίασης και Προστάτου του Μητέρα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το βρέφος έπασχε από συγγενή μυοκαρδιοπάθεια και εξεσημασμένη κοραλλιοειδή λιθίαση, που κατελάμβανε όλο το εσωτερικό του νεφρού, είχε οδηγηθεί σε υποθρεψία λόγω των επαναλαμβανομένων νεφρικών κωλικών και εμπύρετων λοιμώξεων εις βάρος της ομαλής του ανάπτυξης και με κίνδυνο για τη βιωσιμότητα του νεφρού του.

Η πολυπλοκότητα του εγχειρήματος αλλά και του ίδιου του νεφρού της, απαιτούσε για μια ελάχιστα επεμβατική τεχνική, προκειμένου να αποφευχθεί η αφαίρεση του νεφρού που θα αποτελούσε, σύμφωνα με τα υπάρχοντα δεδομένα τη μοναδική λύση για να μην απειληθεί η υγεία του βρέφους.

Με επικεφαλής χειρουργό τον Δρ. Μπαφαλούκα Νικόλαο από την ομάδα της Ουρολογικής Κλινικής Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργικής, που τελεί υπό την Διεύθυνση του Δρ. Βεβελογιάννη Παναγιώτη, επιχειρήθη με εξαιρετική επιτυχία, η καινοτόμος και υψηλής εξειδίκευσης, Ultra Mini διαδερμική Holmium Laser λιθοτριψία (Ultra Mini PCNL), μέσω απειροελάχιστης οπής τεσσάρων χιλιοστών και με τη χρήση μικροσκοπικών ενδοσκοπίων υπερσύγχρονης τεχνολογίας.

Η μικρή ασθενής, έλαβε εξιτήριο από την Παιδιατρική Κλινική του Μητέρα την 2η μετεγχειρητική ημέρα σε άριστη κατάσταση, χωρίς παροχετεύσεις και stents.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v