Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πέλλα: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι δήμοι Αλμωπίας και Σκύδρας

Πρωτοφανή ύψη βροχής. Αιτήματα οικονομικής ενίσχυσης για όσους πολίτες έχουν υποστεί ζημιές. Ποια σχολεία δεν θα λειτουργήσουν ούτε αύριο.

Πέλλα: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι δήμοι Αλμωπίας και Σκύδρας

Πρωτοφανής ήταν, σύμφωνα με τον Δήμο Αλμωπίας, η βροχόπτωση που έπληξε χθες την περιοχή. Η βροχόπτωση μετρήθηκε στα 206 χιλιοστά νερού σε ένα 24ωρο για μια περιοχή όπου η ετήσια βροχόπτωση υπολογίζεται στα 760 χιλιοστά.

«Επικοινωνήσαμε με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα και με τον υφυπουργό στον πρωθυπουργό Χρήστο Τριαντόπουλο (αρμόδιος για θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές) και κηρύχθηκε η περιοχή της Αριδαίας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Χρήστος Μπάτσης.

Επισήμανε ότι στην περιοχή αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία, ενώ οι πολίτες που έχουν υποστεί ζημιές μπορούν να καταθέσουν αίτηση οικονομικής ενίσχυσης στον Δήμο.

Αύριο Τετάρτη οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων του Δήμου Αλμωπίας θα λειτουργήσουν κανονικά, εκτός των νηπιαγωγείων Χρύσας-Τσάκων και Ξιφιανής, καθώς παρατηρήθηκε έντονη υγρασία στο εσωτερικό των κτιρίων.

Στον Δήμο Σκύδρας συνεχίζεται η καταγραφή των ζημιών και, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η δήμαρχος Κατερίνα Ιγνατιάδου, μετά από σχετικό αίτημα κηρύχθηκε το σύνολο του Δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Ζημιές έχουν καταγραφεί σε χωράφια, δρόμους και σε οικιακό εξοπλισμό, ενώ έχει ενεργοποιηθεί ο κανονισμός για να καταθέσουν οι πολίτες αίτηση για οικονομική ενίσχυση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v