Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέο έκτακτο δελτίο ΕΜΥ, πού θα συνεχιστεί το χιόνι

Ισχυρό παγετό έως και την Πέμπτη, ο οποίος στα βορειοδυτικά θα είναι κατά τόπους ολικός, περιμένει η ΕΜΥ. Ποια είναι τα δεδομένα για την Αττική.

Νέο έκτακτο δελτίο ΕΜΥ, πού θα συνεχιστεί το χιόνι

Το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε στις 03-02-2023/13:00 τοπική ώρα, επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.

Πιο αναλυτικά:

Για σήμερα Τετάρτη (08/02/2023)

1) Οι χιονοπτώσεις προβλέπεται να συνεχιστούν στις Σποράδες, την ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, καθώς και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές των βορείων Κυκλάδων και της Κρήτης. Ειδικότερα στην ανατολική Μαγνησία, την κεντρική και βόρεια Εύβοια, τη Φθιώτιδα και τη Βοιωτία προβλέπεται κατά τόπους ένταση των φαινομένων μέχρι τις μεσημβρινές ώρες.

2) Ειδικά για την Αττική προβλέπεται χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις, οι οποίες κατά τόπους στα βόρεια θα εκδηλώνονται σε χαμηλότερο υψόμετρο και μέχρι τις μεσημβρινές ώρες θα είναι κατά διαστήματα πιο πυκνές.

Επιπλέον ισχυρός παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά έως και την Πέμπτη (09/02/2023), ο οποίος στα βορειοδυτικά θα είναι κατά τόπους ολικός (καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας αρνητικές θερμοκρασίες).

Ποια λεωφορεία θα καθυστερήσουν λόγω παγετού

Κανονικά εκτελούνται σήμερα Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου τα δρομολόγια στο συγκοινωνιακό δίκτυο ΟΑΣΑ, εκτός από τις παρακάτω γραμμές που η έναρξή τους θα καθυστερήσει, λόγω των καιρικών φαινομένων και του παγετού που σημειώνεται σε ορισμένες περιοχές:

Λεωφορειακές Γραμμές

  •    522         ΣΤΑΘΜΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ - ΑΔΑΜΕΣ Α (ΚΥΚΛΙΚΗ)
  •    523         ΣΤΑΘΜΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ - ΑΔΑΜΕΣ Β (ΚΥΚΛΙΚΗ)
  •    524         ΣΤΑΘΜΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ - ΠΟΛΙΤΕΙΑ (ΚΥΚΛΙΚΗ)
  •    526         ΣΤΑΘΜΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ - ΚΕΦΑΛΑΡΙ (ΚΥΚΛΙΚΗ)
  •    530         ΣΤΑΘΜΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ - ΜΕΛΙΣΣΙΑ - Ν. ΠΕΝΤΕΛΗ
  •    535Α      ΖΗΡΙΝΕΙΟ - ΛΙΜΝΗ ΜΑΡΑΘΩΝ
  •    560         ΣΤ.ΚΗΦΙΣΙΑ - ΜΟΡΤΕΡΟ - Ν. ΕΡΥΘΡΑΙΑ
  •    861         ΕΛΕΥΣΙΝΑ - ΟΙΚ.ΤΙΤΑΝ
  •    861Β      ΕΛΕΥΣΙΝΑ - ΜΑΝΔΡΑ - ΒΙΛΙΑ - ΕΡΥΘΡΕΣ

Επιπλέον, για τον ίδιο λόγο, υπάρχουν γραμμές που προσωρινά πραγματοποιούνται τροποποιήσεις στη διαδρομή τους. Το επιβατικό κοινό μπορεί να ενημερώνεται για τη λειτουργία των γραμμών και από τις ανακοινώσεις στην εφαρμογή OASA Telemetics και τις τηλεματικές στάσεις, καθώς και από το πληροφοριακό κέντρο 11185.

Σε ποια οδικά δίκτυα απαγορεύεται η κυκλοφορία βαρέων οχημάτων

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, η ΕΛΑΣ προχώρησε στην απαγόρευση της κυκλοφορίας παντός είδους βαρέων οχημάτων άνω των 3,5 τόνων στα εξής οδικά δίκτυα:

  • Και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας, στο τμήμα της από το ύψος του Α/Κ Καλυφτάκη μέχρι τη χ/θ 57,300 (όρια Ν. Αττικής).
  • Καθ' όλο το μήκος της Αττικής Οδού, της Δυτικής Περιφερειακής Λεωφόρου Υμηττού και της Περιφερειακής Αιγάλεω, καθώς και στο παράπλευρο αυτών οδικό δίκτυο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v