Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μία σύλληψη και δύο ταυτοποιήσεις δραστών για την επίθεση στον Βαρουφάκη

"Ομάδα αναρχικών... όσο κι αν δεν βολεύει κάποιους", έγραψε ο Τ. Θεοδωρικάκος. «Αντίθετα με τους 57, αναρρώνω η κυβέρνηση να πάψει την αποπροσανατολιστική σπέκουλα» απάντησε ο Γ. Βαρουφάκης.

Μία σύλληψη και δύο ταυτοποιήσεις δραστών για την επίθεση στον Βαρουφάκη

Στη σύλληψη ενός 17χρονου και στην ταυτοποίηση άλλων δύο εκ των δραστών της επίθεσης εναντίον του Γραμματέα του ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη, προχώρησαν οι αρχές, σύμφωνα πληροφορίες, έπειτα από την εξέταση οπτικού υλικού που συνελέγη από παρακείμενο κατάστημα της περιοχής.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ και μεταδίδει το ertnews.gr, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί του, τον διαβεβαίωσε ότι η Ελληνική Αστυνομία θα προβεί άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Αργότερα ο  κ. Θεοδωρικάκος σε ανάρτησή του στο Τwitter αναφέρει ότι μέλη της ομάδας των αναρχικών που χτύπησαν τον Γιάνη Βαρουφάκη ταυτοποιήθηκαν από την Αστυνομία, σχολιάζοντας: «Αυτή είναι η αλήθεια όσο και αν δεν βολεύει κάποιους…».

«Τώρα θρηνούμε τους 57 νεκρούς των Τεμπών. Η νεολαία είναι στους δρόμους για να φέρει ένα καλύτερο αύριο στη χώρα. Αντίθετα με τους 57, αναρρώνω» αναφέρει σε νέα ανάρτησή του στο Twitter ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης.

Επίσης, o Γ. Βαρουφάκης ζητά ο τραυματισμός του να εξιχνιαστεί από τη Δικαιοσύνη και προσθέτει: «Έως τότε, η κυβέρνηση να πάψει την αποπροσανατολιστική σπέκουλα».

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος έπεσε θύμα ξυλοδαρμού έξω απο εστιατόριο της περιοχής των Εξαρχείων, αναφερόμενος στο γεγονός σε σχετική ανάρτησή του απέδωσε την επίθεση άτομα του «παρακράτους και του υποκόσμου».

Βαρουφάκης: Η επίθεση έγινε από μπράβους της νύχτας

Ανάρτηση στο Τwitter, μετά την επίθεση που δέχτηκε σε εστιατόριο των Εξαρχείων, έκανε ο Γραμματέας τους ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης:

 «Ευχαριστώ το συγκινητικό προσωπικό του Ευαγγελισμού. Ευχαριστώ & για τις ευχές (σχεδόν) όλων σας. Τώρα προέχει να μην αποπροσανατολιστεί κανείς: Θρηνούμε τους 57 των Τεμπών. Προστατεύουμε το αυθόρμητο κίνημα των νέων, την ελπίδα ότι η Ελλάδα θα αλλάξει. Ραντεβού στους δρόμους. Παρεμπιπτόντως: Δεν ήταν αναρχικοί, αριστεριστές, κομμουνιστές ή νέοι μέλη κανενός κινήματος. Μπράβοι της Νύχτας ήταν (και φαινόντουσαν) οι οποίοι επικαλέστηκαν άτσαλα το ψέμα ότι ψήφισα Μνημόνιο. Δεν θα αφήσουμε το παρακράτος και τον υπόκοσμο να μας διχάσει. Συνεχίζουμε!».

Υπενθυμίζεται ότι ο Γραμματέας του ΜέΡΑ 25 διαγνώστηκε με κάταγμα ρινικής χώρας, του τοποθετήθηκε νάρθηκας και αποχώρησε από το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Απολύτως καταδικαστέα η επίθεση, τονίζει ο Πρωθυπουργός

Απολύτως καταδικαστέα η επίθεση στον Γ. Βαρουφάκη και δεν μπορεί να γίνει ανεκτή από τη Δημοκρατία μας, αναφέρει με ανάρτησή του twitter ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η επίθεση στον κ. Βαρουφάκη είναι απολύτως καταδικαστέα και δεν μπορεί να γίνει ανεκτή από τη Δημοκρατία μας. Του εύχομαι ταχεία ανάρρωση και είμαι βέβαιος ότι η Ελληνική Αστυνομία θα καταβάλει κάθε προσπάθεια, ώστε οι δράστες να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη» αναφέρει ο πρωθυπουργός στην ανάρτησή του.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v