Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ: Πώς θα συμμετέχουν τα μέσα μεταφοράς

Με 24ωρο χειρόφρενο και στάσεις εργασίας λαμβάνουν μέρος στη Γενική Απεργία τα ΜΜΜ. Πώς θα κινηθούν τα λεωφορεία και τρόλεϊ στην Αθήνα. Χωρίς λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη. Ακυρώσεις όλων των πτήσεων Aegean-Olympic Air

Απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ: Πώς θα συμμετέχουν τα μέσα μεταφοράς

Μαζικές απεργιακές κινητοποιήσεις προγραμματίζονται σε όλη την Ελλάδα την Πέμπτη 16 Μαρτίου, ως συνέχεια της 8ης Μαρτίου, στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα την Πέμπτη  και των αιτημάτων των συνδικάτων για τις απολαβές, τις συνθήκες εργασίας και τις ιδιωτικοποιήσεις.

Κλειστά θα είναι τα σχολεία. Στην 24ωρη Γενική Απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ θα συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες.

Συγκεκριμένα, το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ αποφάσισε να συμμετέχει στην απεργία της Πέμπτης με στάσεις εργασίας. Έτσι, δεν θα εκτελούνται δρομολόγια των λεωφορείων και τρόλεϊ στην Αττική από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9:00 και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας.

«Σύσσωμοι με την κοινωνία, διεκδικούμε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς που να αξίζουν στον επιβάτη, που να αξίζουν στον εργαζόμενο γιατί η συγκοινωνία είναι κοινωνικό αγαθό στις υπηρεσίες του πολίτη. Ποτέ ξανά τραγωδία. Ποτέ ξανά», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ.

Oι συρμοί του μετρό στις γραμμές 1, 2, 3 και του τραμ θα κινηθούν από τις 10:00 έως τις 15:00.

Υπενθυμίζεται ότι τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια τη Πέμπτη, καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία έχει ανακοινώσει ότι προχωράει σε 24ωρη απεργία.

Στην απεργία της Πέμπτης συμμετέχει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, με τα τρένα ούτως ή άλλως να μην κινούνται από τότε που έγινε το δυστύχημα στα Τέμπη.

Χωρίς λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη

Τη συμμετοχή τους στην 24ωρη απεργία που κήρυξε η Γ.Σ.Ε.Ε. για την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023 γνωστοποιούν με σημερινή τους ανακοίνωση οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ. Κατά την ημέρα της 24ωρης απεργίας των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, θα κυκλοφορούν 50 λεωφορεία με προσωπικό ασφαλείας, ενώ κανονικά θα εκτελούνται τα δρομολόγια της νυχτερινής γραμμής του Αεροδρομίου (Ν1) και της ειδικής υπηρεσίας εξυπηρέτησης ΑΜΕΑ.

Συμμετοχή Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας

  • Ακύρωση όλων των πτήσεων Αegean-Olympic Air

Στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη θα συμμετάσχει και η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας.

«Η ΕΕΕΚΕ αποφάσισε να καλέσει τα μέλη της να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023 από 00:01 ως 24:00», επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Λόγω συμμετοχής της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδος (ΕΕΕΚΕ) στην 24ωρη γενική απεργία που εξήγγειλε η ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023, από 00:01 έως 24:00 τοπική ώρα, η Aegean και η Olympic Air ενημερώνουν το επιβατικό κοινό ότι είναι υποχρεωμένες να προβούν σε ακυρώσεις του συνόλου των προγραμματισμένων πτήσεων του εσωτερικού και του εξωτερικού δικτύου.

Oι επιβάτες που διαθέτουν εισιτήρια σε πτήσεις που επηρεάζονται, θα λάβουν μήνυμα από την εταιρεία ή από τα αντίστοιχα ταξιδιωτικά γραφεία μέσω των οποίων προμηθεύτηκαν τα εισιτήριά τους.

Για τους επιβάτες όλων των πτήσεων που επηρεάζονται παρέχεται η δυνατότητα αλλαγής εισιτηρίων χωρίς κόστος επανέκδοσης και διαφορά ναύλου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v