Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θάνος Πλεύρης: Στηρίζουμε τον διευθυντή της ΜΕΘ Παίδων της Πάτρας

«Εκφράζουμε την απόλυτη στήριξή μας στους θεσμούς του Υπουργείου και ειδικά στον ΕΟΜ και στον θεσμό των μεταμοσχεύσεων», επισημαίνουν πηγές του υπουργείου.

Θάνος Πλεύρης: Στηρίζουμε τον διευθυντή της ΜΕΘ Παίδων της Πάτρας

Στη σημερινή συνάντηση του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη και της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα, με τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη και τον διευθυντή ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών Ανδρέα Ηλιάδη, η πολιτική ηγεσία εξέφρασε την πλήρη στήριξη στον γιατρό για τη στοχοποίηση που δέχεται ίδιος και οι άλλοι γιατροί.

Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Υγείας «θα υπάρξει πλήρης νομική υποστήριξη από την ΥΠΕ στις μηνύσεις που τους έχουν υποβληθεί, αλλά και σε μηνύσεις που θα κάνουν για την προάσπιση της προσωπικότητας τους».

Επίσης, το υπουργείο Υγείας θα αναζητήσει τα πρακτικά της δίκης και αν έχουν ειπωθεί πράγματα που θίγουν θεσμούς του Υπουργείου, θα κινηθεί αυτοτελές το ίδιο.

«Εκφράζουμε την απόλυτη στήριξή μας στους θεσμούς του Υπουργείου και ειδικά στον ΕΟΜ και στον θεσμό των μεταμοσχεύσεων, ο οποίος στη χώρα μας γίνεται με πλήρη ασφάλεια και διαφάνεια και από τις μεταμοσχεύσεις σώζονται εκατοντάδες ζωές ετησίως. Ειδικά μάλιστα τη στιγμή που σε ένα ήδη αυστηρό πλαίσιο προβήκαμε στην αναθεώρηση του, παρέχοντας ακόμη μεγαλύτερη διασφάλιση των δικαιωμάτων των ασθενών και των συμμετεχόντων και επομένως αποκρούουμε κάθε φωνή που με προκλητικό τρόπο δυναμιτίζει έναν θεσμό που σώζει ζωές», αναφέρουν πηγές του υπουργείου Υγείας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v