Τραυματισμοί και ακρωτηριασμοί από κροτίδες: Στη ΜΕΘ 27χρονος

Σοβαροί τραυματισμοί από βεγγαλικά για ακόμη μια χρονιά. Διασωληνωμένος στη ΜΕΘ 27χρονος από το Λεωνίδιο. Τέσσερα παιδιά με εγκαύματα και ακρωτηριασμούς. Σε Ρόδο, Αγκίστρι, Σύμη και Πύλο.

Τραυματισμοί και ακρωτηριασμοί από κροτίδες: Στη ΜΕΘ 27χρονος

Tην εορταστική ατμόσφαιρα του Πάσχα επισκίασαν -και φέτος- οι τραυματισμοί από βεγγαλικά. Μεταξύ άλλων, σοβαρά τραυματισμένος νοσηλεύεται από χθες (15/4) το βράδυ 27χρονος στο νοσοκομείο «Γεννηματάς», ο οποίος μεταφέρθηκε από το Λεωνίδιο. Ο 27χρονος νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ και φέρει τραύματα στο λαιμό και στον τράχηλο από κροτίδα. Επιπλέον, 3 άνδρες τραυματίστηκαν στο Λεωνίδιο, στην προσπάθεια τους να ανάψουν βεγγαλικά.

Ακόμη τέσσερα παιδιά τραυματίστηκαν σοβαρά από κροτίδες που έπεσαν μετά το «Χριστός Ανέστη», το βράδυ της Ανάστασης. 

Πολλαπλά εγκαύματα προκάλεσε κροτίδα σε 14χρονο αγόρι στο Αγκίστρι, που έχασε τα δάχτυλα του αριστερού χεριού, ενώ τραυματισμό υπέστη και στο δεξί του χέρι.

Θύμα του επίμαχου εθίμου έπεσε κι ένα 13χρονο αγόρι στη Σύμη, με μερικό ακρωτηριασμό στα δάχτυλα του δεξιού χεριού του, ενώ τραυματίστηκε και στο πρόσωπο. Το αγόρι αεροδιακομίσθηκε στην Αθήνα.

Ο 13χρονος και ο 14χρονος χειρουργήθηκαν στο νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία».

Στο νοσοκομείο πέρασε τη νύχτα της Ανάστασης 7χρονο κοριτσάκι στη Ρόδο. Ένα από τα βεγγαλικά που εκτοξεύτηκαν στο χωριό Μασσάρι το τραυμάτισαν προκαλώντας του σοβαρά εγκαύματα.

«Καμένο στο πρόσωπο, νοσηλεύτηκε ένα 24ωρο και πήγε στο σπίτι του. Έχει εγκαύματα […] Κάτι πρέπει να γίνει, να απαγορευτούν, δεν λέγονται πια βεγγαλικά και δυναμιτάκια, είναι δυναμίτες», τόνισε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος Κοινότητας Μαλώνας Νεκτάριος Μουστακέλλης

Στο Παίδων «Η Αγία Σοφία» μεταφέρθηκε από την Πύλο και αγοράκι 9 ετών, προσφυγόπουλο, το οποίο τραυματίστηκε από κροτίδα και υπέστη ατελή ακρωτηριασμό δαχτύλου του χεριού του και θλαστικό τραύμα στην παλάμη. 

 



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v