ΟΜΥΛΕ: Stop στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού Ηρακλείου προεκλογικά

«Οι εργαζόμενοι στα λιμάνια της χώρας, έχοντας πάντα σταθερά αρνητική στάση στις ιδιωτικοποιήσεις, δεν κατανοούν την βιασύνη του ΤΑΙΠΕΔ. Σε προεκλογική περίοδο είναι αδιανόητο να προχωρούν τέτοιες αποφάσεις», αναφέρει ανακοίνωση της ομοσπονδίας.

ΟΜΥΛΕ: Stop στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού Ηρακλείου προεκλογικά

«Ζητάμε από το ΤΑΙΠΕΔ να σταματήσει ΑΜΕΣΑ όλες τις διαδικασίες κατά την προεκλογική περίοδο και να μην δημιουργούνται «τετελεσμένα» γεγονότα σε τόσο σημαντικά θέματα, όπως η ιδιωτικοποίηση στο χώρο την Λιμένων, που είναι καίριας σημασίας για την Ανάπτυξη της χώρας μας και των τοπικών κοινωνιών», αναφέρει ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας.

Αναλυτικά το πλήρες κείμενο:

«Ανακοινώθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ την Τρίτη 25/4/23 η κατάθεση προσφορών από δύο εταιρείες για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου. Επίσης ανακοινώθηκε η πρόθεση να ανοίξουν τις προσφορές ΑΜΕΣΑ.

Η ΟΜΥΛΕ και οι εργαζόμενοι στα Λιμάνια της χώρας και ειδικά στον Οργανισμό του Ηρακλείου, έχοντας πάντα σταθερά αρνητική στάση στις ιδιωτικοποιήσεις, δεν κατανοούν την βιασύνη του ΤΑΙΠΕΔ να προχωρήσει η διαδικασία της πώλησης. Τονίζουμε πως σε προεκλογική περίοδο είναι αδιανόητο να προχωρούν τέτοιες αποφάσεις που απαιτούν την έγκριση της κυβέρνησης και είναι απαραίτητη η ψήφιση στη Βουλή κυρωτικού νόμου.

Πιστεύουμε και είναι πρακτική που τηρείται σε ανάλογες περιπτώσεις, ότι οι διαδικασίες πρέπει να σταματούν (παγώνουν) κατά την προεκλογική περίοδο.

Ειδικά όταν οι θέσεις των πολιτικών κομμάτων δεν είναι ταυτόσημες, κάθε άλλο μάλιστα στην περίπτωση της ιδιωτικοποίησης των ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΛΙΜΕΝΩΝ. 

Για το λόγο αυτό ζητάμε από το ΤΑΙΠΕΔ να σταματήσει ΑΜΕΣΑ όλες τις διαδικασίες κατά την προεκλογική περίοδο και να μην δημιουργούνται «τετελεσμένα» γεγονότα σε τόσο σημαντικά θέματα, όπως η ιδιωτικοποίηση στο χώρο την Λιμένων, που είναι καίριας σημασίας για την Ανάπτυξη της χώρας μας
και των τοπικών κοινωνιών».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v